Юрисконсулт от община Варна и частен съдебен изпълнител с район

...
Юрисконсулт от община Варна и частен съдебен изпълнител с район
Коментари Харесай

Потърпевш от ЧСИ и ЕРП: Живеем в мъгла - плащаме, без да знаем за какво

Юрисконсулт от община Варна и частен правосъден реализатор с регион на деяние Варна блокирали нелегално банковата сметка на софийска компания, твърди в публикувано до медиите писмо изпълнителният шеф на софийската компания " Анонс 94 " АД Владимир Йотов. Той е уверен, че става въпрос за " проведена незаконна група " и свика конференция в Съюз на българските журналисти по тематиката.
Йотов описа пред Actualno.com, че сагата почнала преди към две години, когато във Варненския административен съд спечелил дело, обвързвано с битовите боклуци в " Златни пясъци ". " Самият юрист, който водеше делото, беше гневен, тъй като аз не съм правист, имам друго висше обучение, само че го бих и той отсам пуска касационна тъжба до Върховния административен съд (ВАС). Върховен административен съд отхвърля решението и постановява, че би трябвало да платя държавна такса 300 лв. на община Варна ", описа Йотов. Той акцентира, че е погасил това обвързване, дори се обадил в правния отдел на общината и съобщил, че парите са преведени. " Пратих известие и на Варненския административен съд и оттова го върнаха и споделиха, че платежното разпореждане би трябвало да бъде съхранено при мен, ако зародят въпроси и проблеми ", добави Йотов.
" Знаейки, че има платена такса, знаейки, че съм огласил заплащането, ЧСИ вади изпълнителен лист ", продължи да споделя Йотов и разяснява, че това е закононарушение по работа, тъй като въпросният ЧСИ е с регион на деяние град Варна, а неговата компания е записана в София и предстои на ЧСИ в София. " Това е нелегално - опонира на Закона за ЧСИ, съгласно който частният правосъден реализатор има право да упражнява тази активност в региона, който му е посочен по лиценз и по позволение от Окръжния съд ", твърди Йотов.
" Въпросният ЧСИ има регион на деяние град Варна и той, в несъгласие със Закона за ЧСИ, прави запор в Уникредит Булбанк на сметката на софийска компания, която не е в неговия регион, което е закононарушение по работа ", заключи потърпевшият и заяви, че е пуснал тъжба до Варненския областен съд.
" Има решение на Върховен административен съд, аз съм платил задължението, отсам натам ми е блокирана сметката заради тази причина, че ЧСИ би трябвало да надуе повече, с цел да вземе по-голям хонорар, което е огромно нарушаване и огромна кражба – аз по този начин го отъждествявам ", добави Йотов.
Той заяви още, че е алармирал за случая Дисциплинарната комисия на Камарата на ЧСИ и Инспектората на Висшия правосъден съвет, само че отговори към момента няма. " Живеем в една мъгла ", разяснява той мълчанието на институциите и показа, че недоумява на какво съображение продължава да стои запорът.
На мрачно
Йотов показа, че от 20 години се занимава с кабелна телевизия и туроператорска активност и твърди още, че ЕРП " Златни пясъци " обирало клиентите си по непрогледен метод. " Електромерите са скрити в техни трафопостове и какво регистрират и надписват единствено те си знаят ", споделя той. Според него, хотелиерите завишават цените, с цел да могат да си избият режийните. " Това, че ЕРП-то продава скъпо ток, споделя играта на хотелиерите – заплащат доста повече пари и не могат да си видят електромера къде е, не могат да го следят ", означи той. Йотов заяви, че постоянно алармира КЕВР за нарушавания на лицензията и общите условия за работа с потребителите за образен достъп на и до електромерите, само че резултат няма, с изключение на неудовлетворителното за него мнение от ЕРП-то, че в случай че си заплати, щели да изкарат електромера му извън.
Той е уверен, че цените на услуги и настаняване в " Златни пясъци " са повишени въз основата на скъпа електрическа енергия, скъпа вода, която е некачествена и не е питейна, както и поради други услуги. " Имаме спад на растежа на туристите с 37% и това ще продължава при тези спекулативни цени ", разяснява той и изрази отрицание на водената политика в бранша. " Не се популяризира като дестинация " Златни пясъци ". Няма туристическа реклама ", жалва се той.
" Защо е този 37% отлив на туристи  - тъй като милионите за реклама на туризма на България заминават за пътешествия ", добави той и укори " нашата пътешественичка, дето върви в Холивуд и Лазурния бряг ", визирайки министъра на туризма Николина Ангелкова. За съпоставяне, Йотов уточни, че по времето на Румен Драганов страната е имала рекламно време в Euronews и постоянно вървели реклами на български курорти в праймтайма. " …а в този момент тези 9 милиона къде отидоха - за пътешествия първа класа ", акцентира той и заключи по адрес на министърката: " Випаджийка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР