Юри МихалковОбвиненията на Украйна и Запада за разрушаването на гигантската

...
Юри МихалковОбвиненията на Украйна и Запада за разрушаването на гигантската
Коментари Харесай

Каховската истина

Юри Михалков
Обвиненията на Украйна и Запада за разрушаването на гигантската Каховска Водноелектрическа централа от Русия цъкат назад върху циферблата на логиката. Всеки, които пропагандира това наобратно мислене на Киев и на висши политици на Запада, рискува да се дрогира с промиване на мозъка. Е, ще се опитаме да му спестим тази заплаха.
И по този начин, излиза, че Русия е блъснала ВЕЦ-а, с цел да сътвори усложнения във водоснабдяването на Кримския й полуостров. Тя е направила това, с цел да лиши Запорожката АЕЦ от значим водоизточник за изстудяване, да заплаши централата и даде мотив на враговете си да я обвинят в тероризъм. Излиза също, че Русия е решила да потопи подконтролите й региони в Херсонска област, с цел да затрудни военните си сили там. А и да остави без заслон проруски настроените поданици, откакто водната буря понесе къщите им, от които се виждаха единствено покривите.
А ето и логиката, която може да се свери със здравомислието. Първо, украинската войска неведнаж е обстрелвала централата. Един ден тя го направи с 80 американски ракети " Хаймарс ". По стената са били нанесени вреди, само че тя е издържала. Сега обаче раненото оборудване не е могло да остане " на крайници ". Отделно, през 2022 година украинска част е провела особено обучение за разрушение на язовирната стена, което в този момент е и станало. И назад, Русия такива дейности не е предприемала. Тя постоянно е изразявала опасения от офанзива против централата, по тази причина е малоумно да се счита, че в този момент самата тя е задействала тези свои опасения.
Второ, контранастъплението на Украйна се оказва неуспех, през пърите три дни тя е изгубила 3715 бойци и 501 единици тежка бойна техника. (Официално Русия е дала 71 убити и 210 ранении). Затова и агументът на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, че при обрисувалия се неуспех Киев ще прехърли спомагателните елементи в Херсонска област към фронтовата линия цъка с акуратност до секундата на логиката. Киев може да предислоцира елементи от Херсон и по друга причина - там не се чакат бойни дейстия до спада на Днепър идващите 2-3 месеца.
И трето, съгласно специалисти, на които се базира в. " Взгляд ", изваждането от строя на централата е преференциално за Киев по ред причин: това е следващата стъпка да се блокира водоснабдяването на Крим, наводненият по-нисък ляв бряг на Днепър заплашва съветските военни сили там, проруската власт в Херсонска област ще се концентрира въху отстраняването на последствията от наводненията, вместо върху военната интервенция и не на последно място - разпалването на нова русофобска вълна в света, чак до вероятното наказание от Организация на обединените нации и евентуано нови наказания.
Останаха ли още люде, подготвени да жертват мисленето си с логичност наобратно?  >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР