Юри МИХАЛКОВБританският министър на отбраната Бен Уолъс хвърля политическа димка,

...
Юри МИХАЛКОВБританският министър на отбраната Бен Уолъс хвърля политическа димка,
Коментари Харесай

Политически димки

Юри МИХАЛКОВ

Британският министър на защитата Бен Уолъс хвърля политическа димка, с цел да оневини враждебната политика на НАТО против Русия. Разширяването на НАТО не цели да бъде обсадена Русия, тъй като " единствено 5 от 30 страни в алианса съседстват с Русия. Само 1/16 част от съветските граници се пада на НАТО ", написа той в " Таймс ". Димката обаче бе разпръсната не от Москва, а от натовската Словакия. Там сега тече парещ спор по утвърждения от държавното управление план за военно съглашение със Съединени американски щати, който ще разреши на Пентагона да употребява военновъздушни бази и друга военна инфраструктура. Срещу плана се оповестиха политически сили, някогашни премери, министри и общественици. Има даже оферти по него да се произнесе Конституционният съд, тъй като са открити 70 несъответствия със законите на страната. Ето какво сподели някогашният министър председател и водач на словашките социалдемократи Робърт Фицо: " Този контракт предава националните ползи на Словакия. Единствената му цел е да приближи въоръжените сили на Съединени американски щати до съветските граници ".

Забележете, Словакия граничи с Украйна, не с Русия. Тя е през " един двор " с нея. Но даже и в такава страна Съединени американски щати, надлежно НАТО, се напъват да стоварят още военни сили. Явно в обсадата на Русия се включват освен петте чисто прилежащи страни.

Паралелите сред Словакия и България са явни. Страната ни също е прилежаща на Русия " през един двор " (Черно море). Против въвличането ни в борба с нея са както социалистите и други авторитетни политически сили, по този начин и най-малко 2/3 от българите.

Западът непрекъснато пуска и друга димка: Русия желала да възвърне сферата си на въздействие. Когато обаче виждаш скупчването на въоръжения при съседите и " през един двор ", надали ти е до сфери на въздействие. Много повече ще ти е да помислиш за личната си сигурност. А в случай че някой уголемява сферата си на въздействие през последните 30 години, това са Съединени американски щати и НАТО.

И знаете ли за какво? Защото сега Русия (и Китай) са единствените страни, чиито благосъстояния още не са колонизирани от неолибералния Запад. А за него в Русия има какво да се гребе с шепи. По разнообразни оценки Русия е с най-големи находища на газ (32%), тя е измежду първите в света по находища на петрол, желязо, кобалт, олово, цинк, никел, злато, сребро, диаманти. По съветски данни за 2018 година съвкупната стойност на всичките й минерални и енергийни запаси е била колкото военния бюджет на Съединени американски щати за 2020 година ($778 милиарда). Нищо чудно в някои глави във Вашингтон да бликат мечти. Да не приказваме за водните запаси на страната, които поради световното стопляне може да станат в бъдеще по-скъпи и от газа.

Та димката с 1/16-ата част не е ли пусната, с цел да прикрие неолибералното вредителство на Запада?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР