Юри МИХАЛКОВ />В сравнение с позицията на Унгария по украинския

...
Юри МИХАЛКОВ />В сравнение с позицията на Унгария по украинския
Коментари Харесай

Български резил

Юри МИХАЛКОВ /> В съпоставяне с позицията на Унгария по украинския спор, България стои като обезличен служител, който гледа да се скатае в болшинството. И се самозаблуждава, че в случай че по някаква причина това болшинство бъде настъпено, него персонално ще го заболи по-малко, тъй като болката ще се разпръсне сред всички.
Такова усещане оставя последната среща на външните министри на НАТО в Букурещ. Както можеше да се чака, те изсипаха мръсотия от обвинявания против Русия. И освен това състояние само унгарският външен министър Петер Сиярто откри метод да прояви разсъдък и прикани алианса да държи отворени канали за контакти с Русия, с цел да не се стигне до директен конфликт с нея.
Ние, българите, щяхме да изпитаме доза горделивост, в случай че сходна позиция бе изразило лицето, което сега се води за пръв наш посланик, па въпреки и длъжностен. Но то избра да кротува в тълпата: България поддържа Украйна, в това число с военна помощ, " България постоянно ще бъде предан и благонадежден сътрудник в НАТО ". А лицето имаше учредения да изправи тил, откакто две трети от българите поддържат Русия в спора, за който напълно виновност имат Съединени американски щати и Западът, трансформирали цялостен един народ - украинския - в пушечно месо за зловредните си, съвсем демонски мераци.
Между другото, Унгария не от през вчерашния ден се бунтува против Запада поради Украйна. Тя непрекъснато осъжда глобите против Русия, разрешава си да не извършва част от тях, даже принуждава Европейски Съюз да регистрира националните й ползи. Тя остави съветските нуклеарни реактори и разчита на Русия за атомната си енергетика - за смут на русофобския Брюксел. Издейства си изключения за съветския нефт и по този начин прокара пъртината да има изключение и за България. Наскоро още веднъж Сиярто нахока политиците в Европейски Съюз, подкрепили глобите, да си подадат оставките, откакто стана ясно какъв брой нездравословни за Европа са наказателните ограничения против Русия.
А София не смее и дума да обели, когато я настъпи било Вашингтон, било Брюксел. Чак да ни заболи, че сме българи. Дали да не помолим Унгария по съвместителство да отстоява и българските ползи?
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР