Юношата на Левски Преслав Боруков гостува в студиото на Sportal.bg,

...
Юношата на Левски Преслав Боруков гостува в студиото на Sportal.bg,
Коментари Харесай

Юноша на Левски: Разликата между Герена и Уензди е много голяма

Юношата на Левски Преслав Боруков гостува в студиото на Sportal.bg , където описа за своите прекарвания в Англия. Както е известно, родният нападател е част от академията на Шефилд Уензди и към този момент тренира с първия отбор на " кукумявките ". Младокът призна, че разликата сред подготвителния развой в Уензди и този на " Герена " е доста огромна. Преслав произлиза от известното баскетболно семейство Борукови, само че за разлика от родителите си се захваща с футбол.

" Започнах да упражнявам футбол на седем години. Баща ми ме заведе в Левски, там съм упражнявал при Георги Тодоров, Даниел Боримиров и други Първото предложение за мен пристигна от Чарлтън, когато бях на 14 години. Поканиха ме на проби, само че реших с нашите, че ми е рано да отивам в чужбина. А и от Левски не ме пуснаха.

След година и половина дойде скаут от Шефилд, който ме хареса. Този път взех решение да отида, само че от Левски още веднъж бяха срещу. Заминах без да пита и изкарах там една седмица. Когато се върнах, Левски ме наказа - до тогава играех за три набора на " Герена ", само че след пробите в Уензди ме извадиха от два от тимовете ", спомня си юношеският национал.

" През първата половин година ми беше мъчно в действителност - до момента в който привикна с културата, до момента в който се науча на някои неща, до момента в който привикна да мисля на британски. Денят ми стартира в 8:30 часа, от време на време оставам да упражнявам до 17 часа. В България не се работи самостоятелно с футболистите отвън подготвителния развой. Разликата сред тренировките в България и тези там е доста огромна.

В Англия се работи поотделно за характерните механически съставни елементи от играта. Има точкова система - да вземем за пример получаваш пет точки, в случай че си бранител и отнемеш топката от атакуващ футболист. После обаче ти махат пет точки, в случай че да вземем за пример сбъркаш пас. Накрая след мача събират точките на всеки и се вижда кой има напредък, кой - не. След всяка среща има пица или пържени крилца. След мач караме колело, правил стречинг ", добави българският нападател.

" От Шефилд ми споделиха, че би трябвало да вечерям по-рано и всяка вечер похапвам в 19 часа. След един мой мощен мач ми оповестиха, че би трябвало да стартира да упражнявам с мъжете. И по този начин към този момент упражнявам с тях. Мисля, че съм подготвен физически и душевен да взема присъединяване в дуел при мъжете. Дали проследявам Левски? Да, несъмнено. Аз съм си левскар и се надявам този клуб да върви нагоре. Вратата за мен там не е затворена. Гледам мачове на Левски, чета новините във вашия уебсайт. На този стадий обаче не желая да се върна ", сподели още Боруков пред Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР