Юнкер: Светът се нуждае от единна ЕвропаПредседателят на Европейската комисия

...
Юнкер: Светът се нуждае от единна ЕвропаПредседателят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Юнкер: Светът се нуждае от единна Европа

Юнкер: Светът се нуждае от единна Европа
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер показа новите оферти по миграционната политика. Той направи това по време на своята годишна тирада „ За положението на Европейски Съюз “.

Според Юнкер външните граници на Европейски Съюз би трябвало да се пазят по-ефективно. За задачата броят на чиновниците на европейската погранична работа Фронтекс би трябвало да се усилят до 10 хиляди през 2020 година Тя би трябвало да разполага със лични кораби, самолети и авто превоз.

[b]Трябва по-голяма взаимност в Европейски Съюз за мигрантите[/b]

Юнкер също по този начин прикани Европейски Съюз към по-голяма взаимност по въпросите на миграционната политика. Според него европейските страни не би трябвало да спорят за всеки новопристигнал в Европа транспортен съд с мигранти. „ Страните от Европейски Съюз би трябвало да се договорят за разпределението на мигрантите, другояче това заплашва границите вътре в Евросъюза “, означи Юнкер.

Председателят на Европейска комисия също по този начин означи нуждата от по-тесни връзки с африканските страни. Многобройните търговски контракти на Европейски Съюз със страните от Африка би трябвало да бъда сменени от едно-единствено съглашение за свободна търговия. „ Африка не се нуждае от лепта, а от пълноценно партньорство “, добави ръководителят на Европейска комисия.

[b]Зона за свободна търговия с Великобритания[/b]

Освен това, Жан-Клод Юнкер се разгласи за съглашение за свободна търговия с Англия след Брекзит. Тази страна би трябвало да остане необикновен сътрудник по въпросите на политиката и сигурността. В същото време страните, които не членуват в Европейски Съюз, не могат да имат идентични права със страните-членки на Евросъюза, означи той.

Юнкер също по този начин изиска от Европейски Съюз по-голямо присъединяване в световните процеси. „ Светът се нуждае от мощна и единна Европа “, твърди той, засягайки обстановката в Сирия. Също по този начин Юнкер се разгласи за увеличаване на смисъла на еврото в качеството му на световна валута. Той чака до края на годината да бъдат препоръчани ограничения от съответните ведомства в Брюксел.

[b]„ Не на болния шовинизъм “[/b]

Жан-Клод Юнкер изрази паника поради усилващите се националистически трендове в редица европейски страни. „ Трябва да кажем „ не “ на болния шовинизъм, а на патриотизма, тъкмо противоположното, „ да “. Този, който обича своя страна, може да обича и Европа “, сподели той. Европа може да приказва на един глас в света, в случай че суверенитетите на обособените национални страни бъдат сплетени и осъществени вътре в Европейски Съюз. „ Удари часът на европейския суверенитет “, акцентира Юнкер.

[b]Еврото би трябвало да стане световна валута[/b]

„ Лицето и инструментът на новия европейски суверенитет би трябвало да стане еврото. Немислимо е, че 80% от вноса на сила в Европа се заплаща в долари “, съобщи Юнкер.

Тази годишна тирада на Жан-Клод Юнкер „ За положението на Европейски Съюз “ ще бъде последната. Бившият белгийски министър председател заема поста ръководител на Европейска комисия от края на 2014 година Неговият мандат изтича през октомври. 63-годишният Юнкер съобщи, че няма да се кандидатира за нов мандат. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР