Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в

...
Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в
Коментари Харесай

Нова телевизия официално не е на братя Домусчиеви! Продадоха я на компания от Нидерландия

" Юнайтед Груп “, водещ снабдител на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, през днешния ден оповестиха, че са приключили придобиването на " Нова Броудкастинг Груп “, най-голямата мултиплатформена медийна компания в България.

" Нова “ се състои от 10 телевизионни канала, в това число националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – " Нетинфо “, която доближава приблизително до 80% от българското население всеки месец. Тя също по този начин ръководи четири радио станции.

На българския пазар " Юнайтед Груп “ има телеком-опертаора Vivacom. Главният изпълнителен шеф на " Юнайтед Груп “ Виктория Боклаг съобщи: “С наслада посрещаме " Нова “ и нейните чиновници в фамилията на " Юнайтед Груп “. България е прелъстителен пазар за нас и като част от " Юнайтед Груп “ " Нова Броудкастинг Груп “ ще продължи да надгражда мощните си страни. “

Боклаг добави: " Между " Нова “ и другите наши медийни интервенции съществува добра съгласуемост. Това ни дава опцията да реализираме синергия и да разтеглим мащаба си, с цел да увеличим вложенията си в локално наличие, което да удовлетвори нашите клиенти “.

Като част от " Юнайтед груп “ дейностите на " Нова Броудкастинг груп “ ще бъдат супервизирани от някогашния изпълнителен шеф на RTL - Dirk Gerkens, експерт с повече от 25 години опит в областта на малкия екран.

Придобиването на " Нова Броудкастинг Груп “ е в сходство със тактиката на " Юнайтед Груп “ да има както телекомуникационни, по този начин и медийни компании на пазарите, където оперира. Платформата на компанията сплотява водещите оператори и най-хубавите производители на наличие в Югоизточна Европа.

Медийното поделение на " Юнайтед Груп “, " Юнайтед Медиа “, всяка година създава повече от 20,000 часа автентично наличие и излъчва повече от 30 канала, които са разполагаем за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Със седалище в Нидерландия, " Юнайтед Груп “ е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем страни, компанията има близо 10 млн. консуматори и 11 хиляди служители*. " Юнайтед Груп “ има най-широкото покритие на мрежа в района и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно наличие от целия свят. Значителните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват качеството на предлаганите артикули и услуги. От март 2019г. мажоритарен притежател на " Юнайтед Груп “ е BC Patners, една от най-големите световни капиталови компании.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР