Южнокорейското министерство на националното обединение, което се занимава с междукорейските

...
Южнокорейското министерство на националното обединение, което се занимава с междукорейските
Коментари Харесай

Южна Корея изрази съжаление за безпочвените твърдения на Северна Корея за COVID и заплахите ѝ

Южнокорейското министерство на националното обединяване, което се занимава с междукорейските каузи, изрази страдание, откакто политически авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, разгласи, че епидемията от коронавирус в КНДР е породена от южнокорейски листовки, оповестиха организациите

" Изразяваме мощното си страдание от неведнъж отправяните от Северна Корея безпочвени изказвания за пътя на коронавирус и за мощно неуважителните и заплашителни изявления от нейна страна ", съобщи министерството.

Севернокорейският водач Ким разгласи победа над ковид и анулира наложените през май противоепидемични ограничения, заяви по-рано Корейската централна телеграфна организация.

На същото съвещание, на което стана това, сестрата на Ким, Ким Йо-чен, от своя страна заплаши южнокорейските управляващи с заличаване, ако опитат да внесат болестта в КНДР. По думите ѝ Северна Корея е обезпокоена, че коронавирусът е почнал да се популяризира от пограничните региони с Южна Корея.

" Неоспорим факт е, че един човек или един предмет, инфектиран с вируса, единствено за момент може да болести доста други хора и да провокира огромна рецесия. Като изхождаме от това, стигаме до извода, че повече не можем да не виждаме непрестанния поток от отпадъци от Южна Корея. Това е просто неетично закононарушение. Важното е, че южнокорейските марионетки не престават да хвърлят листовки и мръсни предмети на наша територия ", добави тя.

Южнокорейски боен представител съобщи, че армията поддържа непрекъсната подготвеност и е готова за " разнообразни типове " провокации от страна на КНДР.

Войнственото говорене на Ким Йо-чен е тревожно, тъй като демонстрира, че тя ще опита да упрекна Южна Корея за всякакво обновяване на епидемията от КОВИД-19 и се пробва да оправдае идната военна провокация на Северна Корея, сподели пред Асошиейтед прес Лайф-Ерик Ийзли, професор в Университета " Ихва " в Сеул.

През май Северна Корея призна за зараза от разновидността Омикрон на ковид и от този момент заяви за 4,8 милиона " случая на тресчица " при 26-милионно население. Тя обаче заяви, че единствено напълно дребна част от тях са заболели от КОВИД-19, и твърдеше, че от седмици епидемията забавя хода си и че е лишила живота на едвам 74 души.

Външни специалисти допускат, че вирусът се популяризирал в Северна Корея, откакто през януари тя за малко отвори границата си с Китай за товарен трафик, и че разпространяването му се е засилило след военния церемониал и други огромни събития в Пхенян през април.

През май Ким забрани пътуванията сред обособените градове и окръзи като противоепидемична мярка, само че тогава акцентира, че икономическите цели би трябвало да бъдат реализирани, което значи, че по земеделските, промишлените и строителните обекти са траяли да се събират огромни групи хора, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР