Южнокорейският технологичен гигант Samsung отказа да заплати на Apple присъдената

...
Южнокорейският технологичен гигант Samsung отказа да заплати на Apple присъдената
Коментари Харесай

Samsung отказа да заплати половината милиард долара на Apple

Южнокорейският софтуерен колос Samsung отхвърли да заплати на Apple присъдената санкция в размер на $539 милиона.
Съдът задължи Samsung да заплати тази сума, заради нарушавания в патентното право. Уеб-порталът 9to5Mac заяви, че компанията желае преразглеждане на делото.

Samsung съобщи, че правосъдните заседатели са отсъдили тази отплата без да се базират на каквито и да било доказателства. Южнокорейският производител продължава да смята, че санкцията би трябвало да бъде пресметната въз основата на другите съставни елементи, а не на цената на целия смарт телефон.

Компанията упорства анулацията на решението на съда и неговото преразглеждане. От своя страна Apple би трябвало до 21 юни да реагира на настояването на Samsung. Следващото слушане в съда е оповестено за 26 юли тази година.

Съдебното опълчване сред Apple и Samsung стартира през 2011 година и продължава до през днешния ден. Apple смята, че Samsung нелегално е употребявал нейните патенти при основаването на някои смарт телефони. В края на месец май, калифорнийският съд се разпореди, че Samsung би трябвало да заплати на Apple $539 милиона. При подготовката на делото, съдът се сблъска с известни проблеми. Например, не можеше да откри правосъдни заседатели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР