Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics очаква да инвестира 230 млрд.

...
Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics очаква да инвестира 230 млрд.
Коментари Харесай

Samsung инвестира 230 млрд. долара до 2042 г. в производството на чипове

Южнокорейският софтуерен колос Samsung Electronics чака да влага 230 милиарда $ през идващите 20 години, с цел да развие това, което държавното управление на страната назова най-голямата база за произвеждане на чипове в света. Мярката е в сходство с напъните за стимулиране на националната промишленост.

Проектът на Samsung е част от капиталов проект на частния бранш на стойност 550 трилиона вона, показан от държавното управление. Стратегията на Сеул има за цел да разшири данъчните облекчения и поддръжката за повишение на конкурентоспособността на високотехнологичните браншове, в това число тези, произвеждащи чипове, екрани и акумулатори.

Планът идва в миг, когато други страни ускорено вкарват ограничения за поощряване на националните промишлености за произвеждане на чипове, в това число Съединени американски щати, които предишния месец разгласиха детайлности за своя CHIPS Асt, предлагащ милиарди долари дотации за производителите на чипове, които влагат в страната.

" Икономическото полесражение, което наскоро стартира с чиповете, се разшири... страните дават огромни дотации и данъчна поддръжка ", съобщи президентът Юн Сук Йол./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР