Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics очаква да инвестира 230 милиарда

...
Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics очаква да инвестира 230 милиарда
Коментари Харесай

Samsung Electronics ще инвестира 230 милиарда долара в базата за производство на чипове, ще създаде 5 фабрики за чипове

Южнокорейският софтуерен колос Samsung Electronics чака да влага 230 милиарда $ (приблизително 18 97 500 индийски рупии) през идващите 20 години, с цел да развие това, което държавното управление на страната назова най-голямата база за произвеждане на чипове в света, в сходство с напъните за стимулиране на националната промишленост за чипове.

Проектът на Samsung на стойност към 300 трилиона южнокорейски вони е част от капиталов проект за частния бранш на стойност 550 трилиона вони, показан от държавното управление в сряда. Стратегията на Сеул цели разширение на данъчните облекчения и поддръжка за повишение на конкурентоспособността на високотехнологичните браншове, в това число тези, включващи чипове, екрани и акумулатори.

Плановете се афишират, до момента в който други страни вкарват стъпки за подсилване на вътрешните промишлености за чипове, в това число Съединените щати, които предишния месец разгласиха детайлности за своя Закон за CHIPS, предлагайки милиарди долари дотации за производителите на чипове, които влагат в страната.

„ Икономическото бойно пол с чипове, което неотдавна стартира, се разшири… страните дават широкомащабни дотации и данъчна поддръжка “, съобщи президентът Юн Сук Йол в сряда.

„ Ние би трябвало да подкрепим частните вложения, с цел да осигурим по-нататъшен напредък. Правителството би трябвало да обезпечи местонахождение, научноизследователска и развойна активност, работна ръка и данъчна поддръжка. “

Производствените вложения на Samsung ще включват общо пет заводи за чипове и ще привлекат до 150 производители на материали, елементи и съоръжение, производители на безпроблемни чипове и организации за проучване и развиване на полупроводници покрай Сеул, се споделя в изказване на Министерството на промишлеността.

В допълнение към вложенията в частния бранш, държавното управление ще планува 25 трилиона корейски вони или повече за пет години за научноизследователска и развойна активност в стратегически технологии като изкуствения разсъдък. Тя ще обезпечи към 360 милиарда KRW за създаване на опаковки за чипове и към 100 милиарда KRW в електроенергийна и водна инфраструктура за индустриални комплекси тази година.

През януари държавното управление предложи повишение на ставката на данъчните облекчения за вложения в чипове и други стратегически технологии от 8% на 15% за огромните корпорации.

Отделно Samsung Electronics, подразделението Samsung Display, филиалите Samsung SDI и Samsung Electro-Mechanics обявиха, че възнамеряват да влагат 60,1 трилиона корейски вони през идващите 10 години в райони отвън столичния регион на Сеул за създаване на пакети за чипове, екрани и технология за акумулатори.

Южна Корея, дом на двата най-големи производители на чипове с памет в света – Samsung Electronics и SK Hynix, се стреми да усъвършенства стабилността на веригата за доставки, с цел да се трансформира в главен състезател в региона на чипове без памет. Тази промишленост сега се господства от производители на чипове като Taiwan Semiconductor Manufacturing Co и Intel.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР