Южнокорейският производител на батерии LG и японската автомобилна компания Honda

...
Южнокорейският производител на батерии LG и японската автомобилна компания Honda
Коментари Харесай

LG и Honda строят общ завод за батерии в САЩ

Южнокорейският производител на акумулатори LG и японската автомобилна компания Honda анонсираха, че ще влагат 4.4 милиарда $ в взаимно дружество в Съединени американски щати, където ще се създават литиево-йонни акумулатори за електрическите коли Honda.

За момента не е несъмнено мястото, където ще бъде построено предприятието. Двете компании възнамеряват строителството да стартира през 2023 година, с цел да стартират всеобщо произвеждане на литиево-йонни батерийни кафези до 2025 година

Honda към този момент разполага с огромни заводи в щатите Охайо и Индиана, където производителят на коли сглобява Accord, CR-V, Civic и други модели, написа Associated Press.

Произвежданите в завода акумулатори ще се доставят извънредно до заводите на Honda в Северна Америка, се споделя в общото изказване.

Нашето взаимно дружество с Honda, която има забележителна известност, е още една стъпка в нашата средносрочна до дълготрайна тактика за поощряване на електрификацията на бързоразвиващия се северноамерикански пазар, сподели основният изпълнителен шеф на LG Йънг-су Куон.

Новото дружество на Honda е част от по-голяма наклонност измежду производителите на коли, които отварят заводи за акумулатори в Съединени американски щати, до момента в който се пробват да основат вътрешна верига за доставки за идващото потомство задвижване на транспортни средства.

Ford, General Motors, Toyota, Hyundai-Kia, Stellantis и VinFast оповестиха проекти за нови 10 завода за акумулатори в Съединени американски щати.

Нов закон на Съединени американски щати им дава още по-голям тласък да създават акумулатори в Северна Америка, защото включва данъчен заем до 7500 $ за купувачите на коли, с който да се покрият разноските за закупуване на електрическо транспортно средство.

За да бъде утвърдено отпущането на заема, закупеното електрическо транспортно средство би трябвало да съдържа батерия, създадена в Северна Америка, като 40 % от металите би трябвало да са добити или рециклирани на континента.

Търсенето на електрически транспортни средства се чака да нарасне в Съединени американски щати и доста други народи заради опасения по отношение на изменението на климата и замърсяването, както и възходящите цени на бензина.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР