Южнокорейският автомобилен производител Kia ще трябва да изплати на своите

...
Южнокорейският автомобилен производител Kia ще трябва да изплати на своите
Коментари Харесай

Осъдиха Kia на $373.33 милиона за заплати

Южнокорейският авто производител Kia ще би трябвало да изплати на своите чиновници спомагателни 373.33 милиона $ към заплатите, реши локален съд. Уваженият размер на желае е надалеч по-малък от първичното гледище на служащите, което възлизаше на към 800 милиона $, само че въпреки всичко ще сътвори проблем на корейските автомобилни производители, които ще би трябвало да усилят разноските си за труд, борейки се с понижените продажби на главния им пазар Китай, предава Reuters.

След решението на съда акциите на Kia Motors поевтиняха с 3.3%.

Искът на чиновниците бе да се признае, че регулярните бонуси, които получават, би трябвало да бъдат включени в главната заплата при пресмятането на нужното заплащане при заплащане на изключителни часове, комепенсации са необработен заплатен отпуск и други сходни.

Kia твърдеше, че сходно решение съставлява " сериозна опасност " за стопанската система на Южна Корея, само че съдът отхвърли изказванието като " несвоевременно ". Автомобилният производител съобщи, че най-вероятно ще апелира.

Първоначалният иск е от 2011 година

Hyundai и Kia през юли регистрираха най-малката чиста облага за тримесечието до юни от пет години насам, а продажбите за същия интервал в Китай понижиха с цели 64%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР