Южнокорейските медии съобщиха днес, че мъжът, отворил вчера вратата на

...
Южнокорейските медии съобщиха днес, че мъжът, отворил вчера вратата на
Коментари Харесай

Мъжът, отворил врата на летящ самолет, се задушавал и искал да слезе

Южнокорейските медии оповестиха през днешния ден, че мъжът, отворил през вчерашния ден вратата на спешен излаз на аероплан по време на вътрешен полет, споделил на полицията, че се е задушавал и се е опитал по-бързо да слезе  още преди машината да е кацнала, съобщи Асошиейтед прес.

Дванадесет души бяха пострадаха леко, когато мъжът отвори вратата на аероплан Еърбъс А321 на „ Асиана еърлайнс “ в петък, причинявайки разхерметизиране на салона. Самолетът, който летял към град Тегу от южния остров Чеджу, кацнал наред, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мъжът беше арестуван от полицията в Тегу за хипотетично нарушение на закона за сигурност на въздухоплаването. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 10 години затвор.

33-годишният извършител споделил на полицията, че е желал да излезе от самолета, тъй като чувствал, че се задушава, заяви организация Йонхап, като се базира органите на реда.

Според Йонхап мъжът обяснил, че бил в стрес, откакто неотдавна изгубил работата си.

Други южнокорейски медии разпространиха сходна информация за претекстовете на мъжа. В известията се споделя, че полицията в Тегу е поискала публична заповед за ареста му.

Самолетът превозвал 194 души, в това число възпитаници спортисти на път за съревнование по лека атлетика. Мъжът отворил вратата, когато самолетът захождал за приземяване на летището в Тегу и бил на височина 213 метра.

Пасажери, които били  откарани в лечебни заведения, са били лекувани основно за леки проблеми като затруднено дишане.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР