Южнокорейски взаимен фонд свива дела си в Tesla По този ...

Южнокорейски взаимен фонд свива дела си в Tesla По този

Южнокорейски взаимен фонд свива дела си в Tesla

Южнокорейски съвместен фонд свива каузи си в Tesla По този метод Korea Investment Management се стреми да понижи волатилността в своето портфолиоПрепоръчай (0)
Първият съвместен фонд в Южна Корея, отдаден на вложенията в промишлеността за електрически транспортни средства, понижи експозицията си към Tesla Inc. до най-ниското си равнище, до момента в който насочва пари към китайските съперници на американската компания, оповестява Ройтерс.

Фондът Korea Investment Management Co., който има дял в Tesla от основаването си през 2017 година, непрекъснато понижава експозицията си към най-големия електромобилен тръст в света по пазарен дял от началото на тази година до по-малко от 3% от чистата стойност на активите си по отношение на 9% в предишното.

„ Опитвахме се да понижим волатилността в портфолиото, като свием експозицията си към акции и извлечем печалба от най-хубавите ни притежания “, споделя в изявление Хван Ву-таек, който ръководи активите на фонда от 1,15 трлн. вона (887 млн. долара).

Част от средствата, които преди този момент са били ориентирани към компанията, ръководена от Илон Мъск, в този момент се пренасочват към китайските производители на електрически автомобили, като корейският фонд прибави имена, в това число BYD Co. и Xpeng Inc. през март и април след „ несъразмерни спадове “, акцентира Хван. Фондът също по този начин усилва размера на дяловете си в швейцарската ABB Ltd. и основаната в Съединени американски щати Eaton Corp.Фондът е изпреварил 98% от своите сътрудници през последните три години, като се възползва от дълготрайния триумф на Tesla, само че досега е претърпял 20% загуба през 2022 година Хуан споделя, че чака повече нововъведения от Tesla, като пазарната реализация на Cybertruck.

В четвъртък (23 юни) Мъск предизвести във видеоинтервю, че двата нови завода на компанията, в Тексас и край Берлин, губят милиарди долари , защото спиранията във веригите на доставка и провокациите към производството на акумулатори лимитират способността на Tesla да усили производството.

Заводите на компанията в Германия и Тексас, които бяха открити по-рано тази година, са „ великански пещи за пари ", съобщи основният изпълнителен шеф на Tesla в изявление за клуба на притежателите на Tesla от 30 май, което беше оповестено в сряда.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg