Южнокорейски съд вкара в затвора трима души, заемащи ръководни позиции

...
Южнокорейски съд вкара в затвора трима души, заемащи ръководни позиции
Коментари Харесай

От ръководния пост в затвора: Южна Корея осъди трима началници на Samsung

Южнокорейски съд вкара в пандиза трима души, заемащи управителни позиции в Samsung Electronics. Те са приети за отговорни в скрит план за укриване на доказателства при следствие на хипотетична счетоводна машинация, написа Reuters.

Прокурорите стартират да проверяват по съмнения за машинация в Samsung Biologics, откакто финансовият регулатор на страната подава сигнал, че цената на компанията за 2015 година е била повишена с 4,5 трилиона южнокорейски вона, или 3 милиарда английски паунда.

Решението на съда е следващата правна тягост за най-големия конгломерат в Южна Корея, откакто водачът на империята Джей Лий беше замесен в корупционни кавги с присъединяване на някогашния президент на страната Пак Кън Хе.

По думите на съдията по делото, решил чиновниците да прекарат в пандиза по 2 години, осъществените от подсъдимите действия излизали отвън рамките на въображението. " Повечето южнокорейци желаят Samsung да се трансформира в международна компания от най-голям клас, допринасяща за стопанската система на страната. Ако обаче този напредък се основава на нарушавания и неправомерност, то той няма да бъде приет ", уточни съдията.

Авторите на организацията " удрят на камък " всякога, в които се пробват да се свържат за коментар със чиновници на Samsung Electronics и Samsung Biologics.

Прокурорите упрекнаха ръководителите, че са поръчвали на чиновниците в дъщерната компания да унищожават и прикриват вътрешни документи, защото управляващите разследвали нарушаване на счетоводните правила. В опита си да прикрият закононарушението наказаните сложили над 20 компютъра, преносими компютри и сървъри в пространства под етажите на индустриалната фабрика на Samsung Biologics наоколо до столицата Сеул.

Според разнообразни фигури, осведомени с въпросите към софтуерния колос, измамата най-вероятно е имала за цел да увеличи цената на Samsung като част от проекта за поемането на компанията от страна на Джей Лий. Срещу него има и повдигнато обвиняване, че е подкупил някогашния президент на страната Пак Кън Хе (2013 - 2017 година) в търсенето на поддръжка за плануваното унаследяване на империята. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР