Южноафриканското издание News24 съобщи, че посланикът на САЩ в Република

...
Южноафриканското издание News24 съобщи, че посланикът на САЩ в Република
Коментари Харесай

САЩ обвиняват Южна Африка, че доставя боеприпаси на Русия

Южноафриканското издание News24 заяви, че посланикът на Съединени американски щати в Република Южна Африка (РЮА) Рубен Бриджити е обвинил управляващите на тази страна, че доставят муниции на Русия . Южноафриканският президент Сирил Рамапоса даде обещание да изследва отчетите за сходни доставки и да ги разяснява, заяви Руската работа на Би Би Си.

Американският посланик сподели, че боеприпасите са били натоварени на борда на съветски транспортен съд, който е дебаркирал във военноморската база в Кейптаун предишния декември.

" Сред нещата, които забелязахме, беше наличието на съветския товарен транспортен съд Lady R в Саймънстаун (южноафриканска военноморска база - бел. ред.) от 6 до 8 декември 2022 година ", представен е посланикът от Ройтерс. " Сигурни сме, че той е разтоварил оръжия и муниции, когато се е върнал в Русия . "

В четвъртък посланикът е споделил на локалните медии, че Съединените щати имат вяра, че Южна Африка е доставяла оръжия на съветската войска, макар че обществено твърди в своя неутралитет във връзка с нахлуването на Русия в Украйна, оповестява кореспондентът на Би Би Си в Южна Африка.
 Лавров на посещаване в Южна Африка
Лавров на посещаване в Южна Африка

Претория е неутрална във връзка с войната в Украйна

Според News24, в отговор на въпрос какъв брой точни могат да се смятат данните на американското разузнаване за прехвърлянията на оръжия, Бриджити сподели, че е подготвен да се закълне в живота си по този въпрос.

Посланикът е добавил, че американски чиновници също са разговаряли с южноафриканските управляващи за своите опасения по отношение на присъединяване на Южна Африка в.

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса сподели на съвещание на Народното събрание, че ще даде отговор на изказванията на посланика по-късно. " Този ​​въпрос се изследва и след време ще можем да приказваме за него ", отговори водачът на страната на въпрос на представители на опозицията.

По-рано беше обявено, че южноафриканските управляващи на срещата на върха на БРИКС, която ще се организира в Южна Африка през лятото.

Причината е заповедта за арест на съветския президент, издадена от Международния углавен съд (МНС) в Хага по обвинявания във военни закононарушения, осъществени в Украйна. Република Южна Африка е страна, признала МНС и следва да арестува Путин, в случай че той попадне на нейна територия .
 Южна Африка няма да се отдръпва от Международния углавен съд
Южна Африка няма да се отдръпва от Международния углавен съд

Промяна в позицията на Претория
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР