Южният италиански град Матера в областта Базиликата днес става официално

...
Южният италиански град Матера в областта Базиликата днес става официално
Коментари Харесай

И италианският град Матера става европейска столица на културата за 2019 г.

Южният италиански град Матера в региона Базиликата през днешния ден става публично европейска столица на културата за 2019 година Той ще носи тази купа паралелно с Пловдив, където церемонията по откриването беше на 12 януари.
Бляскаво разкриване на „ Пловдив 2019 ” (ОБЗОР) Хиляди гледаха спектакъла "Ние сме всички цветове "
Почетни посетители на тържественото разкриване на европейската столица на културата в Матера ще бъдат най-висшите италиански държавници – президентът на Италия Серджо Матарела и министър председателят.

Откриването ще протече в пет стадия през целия ден. Те са озаглавени " Отворени звуци ", " Отворени светлини ", " Отворен град ", " Отворено шоу " и " Отворено бъдеще ". Сцени на тези пет стадия ще бъдат разнообразни елементи на Матера – централните площади " Сан Пиетро Кавеозо " и " Виторио Венето ", централните улици " Ридола " и " Корсо ", двата остарели квартала – Сасо Баризано и Сасо Кавеозо, както и някогашна кариера на входа на града, превърната в спектакъл навън.

Церемонията по откриването включва осъществявания на оркестри от всички общини на Базиликата, както и на гостуващи европейски оркестри, включително и от Пловдив. Церемонията включва още церемониал на актьори, концерт на национални и интернационалните реализатори, светлинно шоу и светлинни съоръжения.

Част от деянията ще продължат и на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР