Южната част на скандинавския полуостров се подготвя за мощна буря,

...
Южната част на скандинавския полуостров се подготвя за мощна буря,
Коментари Харесай

Скандинавски страни се готвят да посрещнат мощна буря

Южната част на скандинавския полуостров се приготвя за мощна стихия , а метеорологичните служби поучават хората да останат на закрито, с цел да не пострадат от вдигнати от вятъра предмети, съобщи ДПА.

Очаква се бурята Кнуд да връхлети Северна Дания към 14 часа (12 ч. по Гринуич), оповестиха метеоролозите от датската работа ДМИ.

Норвежката работа разгласи най-висока степен на паника за южните региони на Норвегия, предупреждавайки за бурни ветрове.

Фериботните компании " Калър лайн " и " Фьорд лайн " анулираха няколко пътнически автобуса сред пристанища в Норвегия и Дания, а превозвачът " Стена лайн " анулира няколко фериботни автобуса межд у Швеция и Дания.

Според прогнозите има заплаха ветрове със скорост до 160 км/ч да провокират високи талази в протока Скагерак сред Норвегия, Швеция и северната част на полуостров Ютланд в Дания.-->

Железопътните компании и фирмите за комунални услуги се приготвят за спирания на тока и за вероятно почистване на повалени от бурята дървета. Движението на някои районни влакове в Западна Швеция са спрени като предохранителна мярка до на следващия ден следобяд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР