Южна Корея възобновява ваксинирането на лица под 60-годишна възраст с

...
Южна Корея възобновява ваксинирането на лица под 60-годишна възраст с
Коментари Харесай

Южная Корея възобновява ваксинирането с Астра Зенека

Южна Корея възобновява имунизирането на лица под 60-годишна възраст с препарата " Астра Зенека " и имунизацията ще продължи по проект. На хора под 30-годишна възраст няма да бъде поставяна тази ваксина, заяви Корейската организация по надзор и профилактика на заболяванията.

На 7 април Агенцията заяви, че краткотрайно стопира потреблението на имунизацията " Астра Зенека " за лица под 60 години, откакто Европейската организация по медикаментите ЕМА призна за съществуването на връзка сред препарата и случаите на тромбози.

Премиерът на страната Чон Се Гюн разпореди здравните институции да прегледат в детайли материалите на ЕМА по този въпрос.

Решението за обновяване на имунизацията е обвързвано със мнението, че изгодите от имунизацията са повече от вероятните странични резултати.

Взето е решение " Астра Зенека " да не се ползва при лица под 30-годишна възраст без хронични болести, защото, съгласно ЕМА, рискът от появяването на странични резултати надвишава вероятните изгоди от имунизирането.

По-рано беше обявено, че южнокорейските управляващи възнамеряват да имунизират 12 милиона души през първата половина на 2021 година Ваксинациите започнаха в края на февруари, като " Астра Зенека " беше първата, сложена на пациенти и чиновници в лечебните заведения и в институциите за възрастни хора. От края на март, в сходство с решението на здравните управляващи, хората на възраст сред 65 и 75 години си имунизират с " Астра Зенека ", а тези над 75 години - с " Пфайзер-Байонтек ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР