Южна Корея тества първата космическа ракета, произведена в страната. Въпреки ...

Южна Корея тества първата космическа ракета, произведена в страната. Въпреки

Южна Корея изстреля първата ракета собствено производство

Южна Корея тества първата галактическа ракета, създадена в страната. Въпреки че беше изстреляна задоволително високо, ракетата ``Нури`` не съумя да излезе в орбита, предава в. ``Гаридън``.

Южнокорейският държавен глава Мун Дже-ин разказа пробата като „ чудесно достижение “, което води страната още една крачка напред в основаването на галактическа стратегия. , показват по какъв начин 47-метровата ракета се издига във въздуха от галактическия център ``Наро``, който се открива на дребен остров край южния бряг на страната.

Корейският институт за галактически проучвания заяви, че първият и вторият стадий на изстрелването са минали безпрепятствено, до момента в който в третия стадий, при който ракетата е трябвало да излезе в орбита с товар от 1,4-тонен блок от неръждаема стомана и алуминий, не е протекъл съгласно проекта, като не се дава информация на какво се дължи това.

Южна Корея в този момент се пробва да стане десетата нация, изпратила в космоса спътник с помощта на лична технология. Учените и инженерите възнамеряват да тестват ``Нури`` още няколко пъти, в това число и с фиктивно устройство през май 2022 година, преди да опитат с същински спътник.

Източник: banker.bg