Южна Корея и САЩ бяха доскорошните най-големи врагове на изолираната

...
Южна Корея и САЩ бяха доскорошните най-големи врагове на изолираната
Коментари Харесай

Северна Корея може да не харесва САЩ и Южна Корея, но обича Apple и Samsung

Южна Корея и Съединени американски щати бяха досегашните най-големи врагове на изолираната от света Северна Корея и стоплянето на връзките сред тях към момента не е несъмнено какъв брой дълго ще продължи и дали ще стигне до действителни резултати.

Въпреки че може да не утвърждават политиката на Вашингтон и Сеул обаче севернокорейците несъмнено харесват две емблематични марки за двете страни - Apple и Samsung.

Колкото и необичайно да звучи данни от проучване на анализаторската компания Recorded Future демонстрират, че точно посредством устройства на двете компании хората там най-често употребяват интернет.

В своя отчет специалистите употребяват " данни от трети страни, IP геолокация, данни за интернет консуматори и информация за употребявани отворени кодове ", с цел да покажат какви модели устройства употребяват в Северна Корея.

Като цяло режимът на Пхенян съществено лимитира достъпа до интернет на редовите жители, като достъп има до деликатно подбрани уеб сайтове. Членовете на севернокорейския хайлайф обаче имат свободен достъп до световната мрежа.

Данните на Recorded Future демонстрират, че те постоянно употребяват устройства на Apple и Samsung. Ето и кои модели влизат в листата, оповестен в разбора:
Samsung Galaxy S5; Samsung Galaxy J5; Samsung Galaxy S7; Samsung Galaxy S8 Plus; Huawei Mate 95c 6 v6; Apple iPhone 4S; Apple iPhone 5; Apple iPhone 5S; Apple iPhone 6; Apple iPhone 6S Plus; Apple iPhone 7 Plus; Apple iPhone 8 Plus; Apple iPhone X; Apple MacBook.
От компанията са разкрили още, че има интензивност на сървъри от IBM Conexant, както и от версии на оперативната система Windows.

Остава обаче въпросът по какъв начин представителите на елита в Пхенян са се сдобили с тези устройства, като износът на първокласни артикули за страната попада в забранителния лист на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР