Югур Шахин е човекът, който стои зад германската фармацевтична група

...
Югур Шахин е човекът, който стои зад германската фармацевтична група
Коментари Харесай

След 900% пик: Турският милиардер зад ваксината на Pfizer не е продал нито една акция на фирмата си

Югур Шахин е индивидът, който стои зад немската фармацевтична група BioNTech, създала с Pfizer една от утвърдените и употребяваните ваксини против ковид. И с помощта на този препарат, който би трябвало да помогне за ограничение на пандемията, през предходната година Шахин се премърна в милиардер.

Той и неговата брачна половинка Йозлем Тюреджи станаха сътрудници на американската Pfizer в създаването на имунизацията и обезпечаването на 3 милиарда дози от нея до края на 2021 година.

Борбата за създаването на ефикасни против вируса препарати движеше акците на фармацевтичните компании през предходната година. А акционерите в производителите побързаха да продадат част от кнжата си и да усилят облагите си.
 Шахин и брачната половинка му Йозлем Тюреджи
Източник:

Шахин и брачната половинка му Йозлем Тюреджи

Такъв образец е основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла, който продаде 60% от каузи си в компанията в деня, в който излезе новината, че имунизацията има над 90% резултатност против ковид.

Но Югур Шахин се оказа изключение от това предписание. Той не е продал и една акция на BioNTech от февруари 2020 година насам, демонстрират данни на Forbes, представени от Business Insider.

Днес Шахин, който е наследник на турски емигранти, преместили се в Германия в края на 60-те години, е измежду най-богатите хора в страната. Но неговото семейство живее в елементарен общоприет апартамен наоколо до офиса му и даже не употребява автомобил.

Предприемачът води непретенциозен метод на живот, като постоянно върви на работа с колело. А неговата компания сега коства 36 милиарда $. С хода на създаването на имунизацията акциите на компанията нарастнаха с 900% от дебюта ѝ на борсата през 2019 година.

Така през днешния ден делът на Югур Шахин в производителя е изчисляван на 6,1 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР