Югозападният китайски град Чънду с население около 14 милиона души

...
Югозападният китайски град Чънду с население около 14 милиона души
Коментари Харесай

През 2020 година Китай ще изведе в космоса изкуствена луна за осветяване на градовете

Югозападният китайски град Чънду с население към 14 милиона души след 2020 година ще се осветява от изкуствена луна. След две години Китай има намерение да изведе в космоса „осветителен сателит“, който да размени действителната Луна. Но изкуственият сателит ще бъде осем пъти по-ярък от Луната, а неговата светлина напълно ще размени уличното осветяване. Информацията разгласява People’s Daily.

Сателитът ще може да осветява повърхност с диаметър почти от 10 до 80 километра. Възможна е настройката на зоната на осветеност с акуратност до няколко десетки метри.

Някои учени се притесняват, че потреблението на толкоз блестящо нощно осветяване може да окаже мощно отрицателно въздействие на поведенческите привички на животните и хората. Но създаделите на новия вид спътник настояват, че светлината на изкуствената луна ще бъде разсеяна и сумрачна, и няма да окаже въздействие на локалните жители.

Идеята за изкуствената луна идва от френски художник, който си представял система от огледала в орбита, които целогодишно да осветяват със слънчева светлина улиците на Париж.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР