YouTube внедри функционалност, много подобна на популярните рейдове на Twitch,

...
YouTube внедри функционалност, много подобна на популярните рейдове на Twitch,
Коментари Харесай

Рейдовете пристигат и в YouTube

YouTube внедри функционалност, доста сходна на известните рейдове на Twitch, която ви разрешава да изпращате аудиторията към друг канал, с цел да помогнете на други основатели на наличие да се развиват.

Рейдовете помогнаха за основаването на някои от най-великите моменти в историята на Twitch и доста от най-известните му основатели са стигнали до това, където са през днешния ден, с помощта на тях. Те са толкоз известни, че Twitch реши да ги приложи публично, позволявайки пренасочването на цялата публика към различен канал. Рейдовете обаче имат и своята негативна страна. В много случаи те се употребяват за злонамерени цели, като да вземем за пример при " набези на ненавист ", при които се нападат дребни " стриймъри ", които не са в положение да реагират на подобен поток от нови консуматори, предава.

Сега YouTube също има рейдове. Те се назовават ​​ " Live Redirects "  (директни пренасочвания, бел. ред.) и макар че са доста сходни, има някои промени, които да не ги вършат толкоз досадни и да се избегне корист. Операцията е същата. Когато стриймър приключи шоуто си, той може да избере различен стриймър, който сега излъчва (или ще стартира да излъчва) и публиката автоматизирано ще превключи от едното към другото включване онлайн.

Това обаче ще бъде допустимо единствено в случай че стриймърът, който получава публиката, е абониран за стриймъра, който желае да реализира този " рейд ". Също по този начин е належащо стриймърът, получаващ рейда, да е задействал функционалността в своите настройки на YouTube и да са отворени абонаментите им. Това е друго от функционалността на Twitch, при която рейдовете са дейни по дифолт, без какъвто и да е тип ограничавания.

Всички тези ограничавания имат за цел да лимитират евентуалната корист с функционалността, само че също по този начин ще създадат по-трудно потреблението й за разпространение на дребни канали, написа изданието.

Засега функционалността ще бъде пусната през днешния ден на " премиера "  на кино лентата " Top Gun: Maverick " и ще бъде налична за консуматори с най-малко 1000 клиенти и които не са били осъдени за нарушение на разпоредбите на общността. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР