YouTube ще облекчи ограниченията си за ругатни във видеоклиповете, след

...
YouTube ще облекчи ограниченията си за ругатни във видеоклиповете, след
Коментари Харесай

YouTube-рите отново могат да псуват в началото на видеата си без те да бъдат демонетизирани

YouTube ще облекчи рестриктивните мерки си за хули във видеоклиповете, откакто актуализацията, въведена през ноември, провокирала недоволството на няколко основатели на наличие, а компанията ще преразгледа видеоклиповете, чиято монетизация е била наранена от тази обновена политика. Във видеоклип, качен в канала Creator Insider, компанията декларира, че е прегледала данните за метода на използване на новите правила и е открила, че те „ са довели до по-строг метод, в сравнение с е възнамерявала компанията “. Актуализацията значи, че основателите към момента ще могат да печелят най-малко малко пари от видеоклипове, даже в случай че първоначално им има леки хули, макар че рестриктивните мерки остават объркващи и не се връщат изцяло към по-старите правила.

За да напомним, в края на предходната година компанията промени насоките си за наличие, съобразено с рекламодателите, като съобщи, че в случай че видеоклипът съдържа хули в границите на първите 15 секунди, той може да бъде демонетизиран – т.е. платформата няма да пуска реклами в него, което мощно лимитира опцията на основателя да получава доходи от съответния видеоклип. Създателят му може да бъде осъден и в случай че употребява доста хули по време на целия видеоклип (не е ясно какъв брой точно), а смяната е със задна дата. Видеоклиповете, основани по старите правила, които категорично разрешаваха хули, внезапно към този момент не бяха подобаващи за рекламодатели.

Новите правила не анулират напълно тези промени, само че компанията прави някои промени, както даде обещание през януари. Например новата актуализация прави по този начин, че основателите към момента ще имат право на някои реклами, в случай че употребяват „ по-силни хули “ в границите на първите седем секунди на видеоклипа, до момента в който преди тази актуализация рекламите щяха да бъдат изцяло изключени. Компанията също по този начин споделя, че „ видеосъдържанието, което употребява нецензурни изрази, умерени или мощни, след първите седем секунди, към този момент ще бъде възможно за монетизиране, в случай че не се употребява повтарящо се през по-голямата част от видеото “. Отново, последната актуализация направи по този начин, че тези видеоклипове да не получават никакво монетизиране.

Определено тук към момента има известна неизясненост. Създателите показаха, че не е ясно какво има поради YouTube, когато споделя, че не могат да употребяват хули в „ по-голямата част от видеото “. Все отново може да помогне фактът, че YouTube към този момент не третира всички хули по един и същи метод. Актуализацията от ноември на процедура изравни йерархията; да наречеш някого „ гъз “ е също толкоз неприятно, колкото и да го наречеш „ маймуна “.

Компанията прави и някои други разяснения: хули във фоновата музика, бекграунда и интро или аутро музиката няма да демонетизират клиповете ви, само че хули в на всички места другаде ще ви демонизират, макар че компанията твърди, че казусът е бил подобен и преди ноемврийската актуализация.

YouTube декларира, че тези промени влизат в действие на 7 март и че до 10 март ще „ преразгледа “ видеоклиповете, които са получили лимитирана реклама поради ноемврийската актуализация. Видеоклиповете, които са били демонетизирани напълно, също ще бъдат преразгледани, съгласно Майкъл Асиман, представител на Гугъл.

Във видеоклипа Creator Insider YouTube изяснява за какво е приложил смяната от ноември със задна дата, променяйки статута на монетизиране на видеоклипове, които са били изцяло естествени съгласно предходните насоки. Най-краткото умозаключение е, че наличието към момента получава нови реклами – в случай че кликнете върху видеоклип от листата на основателите, към момента ще ви бъде показвана реклама от настоящите акции.

Компанията дава отговор и на недоволствата на някои основатели, че не е съобщила вярно за измененията през ноември. Компанията споделя, че ще има уведомление за измененията от вторник в Creator Studio – таблото за ръководство, където YouTube потребителите качват и редактират видеоклипове и преглеждат разбори и други данни.

Реакциите на известието бяха смесени. Коментаторите в Twitter го нарекоха както „ огромен дубъл “ (което значи „ победа “), по този начин и като „ загуба “. СунгУон Чо, който се показва като ProZD в YouTube и беше гневен критик на ноемврийската актуализация, съобщи пред The Verge:

„ Промените са по-добри на доктрина, само че няма да мога да знам сигурно, до момента в който не видя, че те в действителност работят, както е дадено. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР