В миналото YouTube вече се сблъска с проблеми, свързани с

В миналото YouTube вече се сблъска с проблеми, свързани с ...

YouTube пуска реклами на големи марки преди скандални клипове за СПИН.

В миналото YouTube вече се сблъска с проблеми, свързани с показването на реклами преди неподходящи видеоклипове. В някои случаи това накарало компаниите да изтеглят рекламите си от платформата и поне една фирма дори състави свой собствен алгоритъм за идентифициране на канали в YouTube, за които е безопасно да рекламирате. Въпреки това и въпреки че YouTube промени насоките си и наема повече хора модератори, рекламите продължават да се показват заедно със съмнително съдържание.
Сега, според Adweek, реклами от големи компании се появяват преди видеоклипове с фалшиви медицински новини като теориите за конспирацията на СПИН.

Undark съобщи наскоро, че реклама за Toyota Corolla се появи преди видео, отхвърлящи тестове и лечения за ХИВ, докато за Mercedes-Benz се излъчи във видео, озаглавено „The AIDS Myth Unraveled“. Adweek също забеляза реклами за уеб платформата Wix, компанията за матраци Saatva и застрахователната компания Lemonade при гледане на видео и теория за конспиративни теми за СПИН и ХИВ, които твърдят, че ХИВ не е опасна, че не причинява СПИН и че антиретровирусните медикаменти са по-опасни от ХИВ. Нито едно от тези твърдения не се подкрепя от научните или медицински общности и всички налични доказателства подкрепят обратното. Освен това, тези видове видеоклипове могат да причинят реална вреда на тези с ХИВ или тези, които са изложени на риск от заразяване с вируса.

По-рано YouTube се сблъска със скандал, след като излъчи реклами заедно с видеоклипове, изобразяващи екстремистко съдържание, експлоатация на деца и разпространение на език на омразата. Сред тези, които са изтеглили реклами от YouTube в един или друг момент поради това, са операторите AT&T, Verizon и правителството на Великобритания.

„Това не би трябвало да се случи и ние се извиняваме за грешката“, казва YouTube в изявление на Adweek. „Тези видеоклипове са спечелили по-малко от 100 долара общо през последните 60 дни. Въпреки че нашата система и контрол работят по предназначение 99 процента от времето, има малък брой случаи, в които те не улавят съдържанието, и ние сме ангажирани да намалим тези пропуски още повече.“

Източник: kaldata.com