Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева се класираха за полуфиналите в

...
Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева се класираха за полуфиналите в
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева са полуфиналисти на ЕП по плувни спортове в Рим

Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева се класираха за полуфиналите в своите дисциплини на европейското състезание по плувни спортове, което се порвежда в италианската столица в Рим.

Йосиф Миладинов сложи нов народен връх на 50 метра бътерфлай. 19-годишният българин завоюва предпоследната серия на дисциплината в първия ден на шампионата. 

В първия си старт на огромно състезание от година насам Миладинов фиксира 23.46 секунди и смъкна две стотни от досегашното си върхово достижение в дисциплината, сложено преди три години в Будапеща.

Времето е седмо за българина в сериите и това му подсигурява полуфинал в дисциплината следобяд.

" Супер се усещам. Плуването не беше съвършено, имаше неточности в пипането, които може да поправям следобяд. Готов съм за триумфи, от много време не съм взел участие на огромни конгреси и възприятието да се състезавам още веднъж е доста хубаво. Нямаше напрежение, бях напълно спокоен ", сподели Йосиф Миладинов пред Българска национална телевизия. 

Най-бърз в сериите на 50 метра бътерфлай бе нидерландецът Нилс Корстане с 22.90 секунди.
Габриела Георгиева се класира за полуфиналите на 200 метра тил. Българката финишира с десето време в сериите 2:12.46 минути и ще плува следобяд измежду най-хубавите 16.
" Очаквах да плавам по-бързо и не съм доста удовлетворена, само че се надявам да си поправя грешките следобяд и да дам още по-добро време в полуфиналите ", сподели Габриела Георгиева пред Българска национална телевизия.

По обявата работи: Кръстина Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР