Йошихито Нишиока изхвърли поставения под номер 1 в основната схема

...
Йошихито Нишиока изхвърли поставения под номер 1 в основната схема
Коментари Харесай

Нишиока отстрани Рууд на четвъртфиналите в Сеул, Шаповалов продължава напред

Йошихито Нишиока изхвърли поставения под номер 1 в главната скица на Корейския Оупън Каспер Рууд след триумф с 6-2, 3-6, 6-2 в четвъртфиналите на конкуренцията от сериите АТП 250. Японецът, 56-и в международната класация, спря двукратния финалист в шампионатите от Големия шлем тази година със страхотна игра за най-голямата си победа през сезона. Срещата продължи към два часа.

Откриващият сет мина под диктовката на азиатеца. Нишиока стартира с ранен пробив, който по-късно отбрани, а след това направи нов, с цел да победи с лекост в частта. Във втората обаче Рууд показва класата си и откакто избави две точки за пробив в петия гейм, направи пробив в шестия и по-късно не погледна повече обратно. Стигна се до финален трети сет, в който играта бе равностойна до 3-2 гейма в интерес на японеца, преди той да влезе в серия от три следващи, с което да постави и точка на разногласието.

Epic Yoshi✌️ earns his biggest career win by ranking, defeating World No.2 Casper Ruud, 6-2 3-6 6-2 in Seoul.
— Tennis TV (@TennisTV)
Рууд приключи с 10 аса против единствено три за Нишиока, само че японският тенисист бе по-ефективен при % вкаран сервис и извоюваните точки на първо и второ подаване, като при втория загуби едвам пет точки за целия мач. Нишиока отрази и пет от шестте благоприятни условия за брейк пред скандинавеца, а при уинърите и непредизвиканите неточности огромната разлика пристигна при непредизвиканите – едвам 14 за азиатеца против цели 35 за Рууд.

Норвежецът през вчерашния ден си подсигурява място във финалите на АТП в Торино за втора поредна година, до момента в който Нишиока ще играе с спечелилия от американския конфликт сред Маккензи МакДоналд и Александър Ковачевич в полуфиналите.

В долната половина е към този момент явен мачът в последните четири на шампионата. Четвъртият в схемата Денис Шаповалов надигра без проблеми молдовеца Раду Албот с 6:2, 6:2 за час и 13 минути игра. Канадецът доближава до полуфинал на шампионат на АТП за повторно тази година след конкуренцията в Дубай през март.

Шаповалов ще се изправи против Дженсън Бруксби, откакто американецът продължи към 1/2-финалите без игра след отхвърли на втория в схемата Камерън Нори поради заболяване.

Dominant Denis
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР