Йошихито Нишиока е известен със своята скромност и спортсменко поведение

...
Йошихито Нишиока е известен със своята скромност и спортсменко поведение
Коментари Харесай

Необичайна гледка на Ролан Гарос: Преминаване в съперниковото поле коства пробив на Нишиока

Йошихито Нишиока е прочут със своята невзискателност и спортсменко държание на корта, само че през днешния ден международният номер 33 загърби японското в себе си и сподели едно невиждано свое лице на корта до момента. Азиатецът изпусна нервите си още при започване на дуела си от третия кръг на Ролан Гарос против Тиаго Сейбот Вилд, като неколкократно заби ракетата си в земята и най-после я унищожи изцяло, откакто квалификантът реализира пробив.

Срещата пък продължи да не се развива изключително удобно за Нишиока, който изостана със сет и сервираше при 5:5 във втората част, когато изпусна форхенд от комфортна позиция. Японецът обаче въобще не беше склонен с решението на основния арбитър и мина от другата страна на мрежата, с цел да спори с него:

" Няма метод. Топката закача линията. Искам незабавно да видя повторението. Как бих могъл да приема решението ти? " - беснееше 32-ият подложен, чиято реакция докара до наказателна точка, с което се стигна до пробив в интерес на Сейбот Вилд и той можеше след почивката да сервира за задатък от 2:0 сета.

Наглед Нишиока изглеждаше изцяло изгубил спокойствието си в този миг и упованията бяха да забележим бърз гейм в интерес на южноамериканеца, само че по-високоранкираният състезател ни сподели другото си лице на корта и реализира поврат в частта, въпреки че изоставаше с 3:6 в последвалия тайбрек, а оттова насетне психическото преимущество мина трайно на страната на левичаря и той надви в 5 сета, с цел да се класира за своя първи осминафинал на Откритото състезание на Франция.

A 5-5 au deuxième set, Nishioka, pas d`accord avec l`arbitre, passe le filet pour regarder une marque et offre le break à Seyboth Wild. Deuxième avertissement, donc point de pénalité, et jeu pour le Brésilien.

Le Japonais a gagné ce set et le match.
— Tennis Legend (@TennisLegende)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР