Йорданка Христова е известна естрадна певица, която има много почитатели

...
Йорданка Христова е известна естрадна певица, която има много почитатели
Коментари Харесай

Стана ясно защо Йорданка Христова хапва черупки от яйца

Йорданка Христова е известна естрадна певица, която има доста фенове измежду нас. За нея знаем, че тя е фен на националната медицина и се придържа към здравословен метод на живот. Тя залага на спорта и на йогата, обича разходките и си набира нужните витамини и потребни хранителни субстанции, без да са й нужни добавки от аптечната мрежа.

Наскоро тя показа с аудиторията си, че е почнала да употребява черупки от варени яйца, които оказват удобно въздействие върху костната система на индивида. Този способ е прочут още от предишното, само че за жалост тя е почнала да го практикува, тъй като преди три години е претърпяла съществено рухване и строшаване на ръката. За да възвърне костното си положение по-бързо и да заздрави ръката си, тя стартира да яде черупки на яйца. Те в действителност оказват помощ и за отбрана от заболявания като остеопороза.
5 забавни оферти какво да вършиме с черупките на яйцата
Няма човек, който да не е осведомен с изгодата от потреблението на яйца за здравето и фигурата, както и със съдържащите се в тях потребни в...

За да дадем повече изясненост по този въпрос, ще ви изнасним състава на яйчената черупка и всички изгоди от нея. В една черупка се съдържат към 2 грама калций, която стойност е съвсем непостижимо да открием в различен тип храна с такива  размери. Този калций е затворен в молекулата на калциевия карбонат, а в промишлеността е прочут като съединяване Е170.

Този сътрудник се включва при приемането на ядкови и растителни млека, употребява се за понижаване на киселинноста и има антислепващо свойство. Като цяло това вещество е известно и се употребява в доста артикули, а плюс е, че е безвредно и се усвоява елементарно от нашия организъм. Калцият незабавно се включва в процесите в тялото и удобното му въздействие върху нашия метаболизъм, кости и зъби стартира да се усеща скоро след използването му. 

Но състава на черупката не се свежда единствено до калция. В яйчената черупка се съдържат и доста от потребните минерали, нужни ни за вярното протичане на функционалностите в организма. Това са над 20 потребни минерални съставки, част от тях са хиалуроновата киселина и глюкозаминът, те усъвършенстват еластичността на ставите и усъвършенстват реакцията им при възможни пострадвания, като ги укрепват.

Важно е да кажем обаче, че и тук не трябва да се прекалява с количествата, без значение че е потребно, то доста бързо може да се трансформира в нещо, което повече ни вреди, в сравнение с оказва помощ. Дневната доза за калций е към 1,2-1,5 грама. И в случай че би трябвало да определим какъв брой калций одобряваме от черупката – в една чаена лъжица натрошени черупки се съдържат 800 мг калций. И защото ние не се храним единствено с черупки, е добре да не превишаваме това количество. Съветваме ви да хапвате черупки до 2-3 пъти седмично.
Вече поставям черупки от яйца в почвата и няма диря от вредители
Черупките от яйца са биоразградим артикул, който съдържа огромно количество минерали и микроелементи. Освен като тор, можете да употребява...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР