Йордан Гюров спечели в събота поредната си национална титла на

...
Йордан Гюров спечели в събота поредната си национална титла на
Коментари Харесай

Йордан Гюров: Определено съм готов за още по-добър резултат на 400 м

Йордан Гюров завоюва в събота следващата си национална купа на България в леката атлетика, откакто се наложи във финала на 400 метра на шампионата за мъже и дами в столичната зала “Асикс Арена ” с персонално достижение от 47.92 секунди. Така за първи път от 2003 година насам българин слезе под 48 секунди на 400 м в зала. За последно това стори носителят на европейска купа под покрив на 400 м Илия Дживондов, който се готвеше точно при треньора на Гюров Христо Стоянов.

" Определено съм подготвен за още по-добър резултат на 400 метра. Все отново в нашата зала е мъчно да се бяга, уповавам се на идващите надпревари да смъква още от резултата си. Не беше доста леко това тичане, само че хубавото е, че треньорът има забележки, тъй че имаме доста върху какво да работим. Това е добра вест. Надявам се в бъдеще да доближи 47 секунди, даже и под тази граница, което към този момент ще е един резултат на европейско равнище. Амбициран съм да работя за по-добри резултати ", показа 24-годишният Гюров пред Sportal.bg .
 Йордан Гюров слезе под 48 секунди за златото на 400 м, Дева-Мария Драгиева победи при дамите Йордан Гюров слезе под 48 секунди за златото на 400 м, Дева-Мария Драгиева победи
Всичко за Вашата сватба
при дамите
" Може би една от аргументите да нямаме слизане под 48 секунди на 400 метра в зала в България толкоз години е, тъй като дисциплината е една от най-тежките. За последно точно играч на моя треньор е бягал под 48 секунди в зала у нас ", добави спортистът от Пазарджик, който в “Асикс Арена ” през уикенда завоюва още бронз на 200 м и злато с щафетата на Академик-София на 4 по 400 м.

По проект Гюров би трябвало да започва отвън класирането на националния шампионат за девойки и момчета под 16 години този уикенд, а ще търсят и други благоприятни условия за стартове до края на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg