Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) напомни защо е носител на големия

...
Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) напомни защо е носител на големия
Коментари Харесай

Йоханес Бьо напомни защо е №1 в световния биатлон

Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) подсети за какво е притежател на огромния бистър глобус в Световната купа по биатлон от последните два сезона, откакто завоюва по доминантен метод всеобщия старт на 15 километра в Антхолц-Антерселва (Италия).

The Boeminator returns - what a comprehensive victory by Johannes Thingnes Boe. He'll enjoy that confidence boost ahead of the World Championships in
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Норвежецът приключи дистанцията за 35:44.3 минути, като повали 19 от своите 20 цели и победи с преднина от 31.1 секунди пред Кентан Фийон Майе (Франция), който позволи с една неточност повече. Големият удар на по-малкия от братята Бьо пристигна по време на третата от пет обиколки, когато той отвори задатък от близо 10 секунди пред главната група, след което повали и петте си цели, с цел да излезе с преднина от 4.6 пред Майе.

Perfect race from Johannes Thingnes Boe so far - will be able to hang on?
— IBU World Cup (@IBU_WC)
По четвъртата обиколка норвежецът още веднъж настъпи педала на газта и натрупа задатък от 11.7 секунди до края на тура. В последната пукотевица и той, и френският му преследвач пропуснаха по една цел, след което Бьо не остави подозрения кой е най-хубавият по последната обиколка. Трети на финала в последното съревнование от Световната купа преди Световния шампионат приключи Яков Фак (Словения), който сходно на спечелилия позволи единствено една неточност, само че финишира на 44.2 секунди зад него.

Both Johannes Thingnes Boe and miss a target but they remain in first and second place and is aiming for his first podium of the winter!
— IBU World Cup (@IBU_WC)
След края на днешното съревнование, Йоханес Бьо усили задатъка си на върха в генералното класиране, като със 709 точки той води с 64 преди Стурла Холм Легрейд (Норвегия), който през днешния ден приключи 14-и с три пропуща. Трети в борбата за огромния глобус а актив от 566 пункта е Тарей Бьо, който през днешния ден остана 12-и с цели четири неточности.

В класирането за дребния глобус, Тарей Бьо остава водач със 137 точки, следван от своя брат със 132, а трети със 130 е спечелилият от първия всеобщ старт за сезона Арнд Пайфер (Германия), който през днешния ден приключи пети с две неточности.

Състезателите в Световната купа по биатлон ще се отдръпват на двуседмична отмора, след което на 10 февруари започва Световното състезание в Поклюка (Словения). Надпреварите от Световния шампионат обаче се броят като част от Световната купа, тъй че в тях с изключение на медали, състезателите ще си оспорват и точки.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР