Йохан Йохансон, исландският композитор на филмова музика, известен с умелото

...
Йохан Йохансон, исландският композитор на филмова музика, известен с умелото
Коментари Харесай

Почина известният филмов композитор Йохан Йохансон

Йохан Йохансон, исландският композитор на кино музика, прочут с умелото съчетаване на типичен тон със модерна електроника, е умрял на 48-годишна възраст, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки международните организации, базирайки се на мениджъра му. Йохансон е открит мъртъв в петък в жилището си в Берлин. Причината за гибелта му на този стадий остава незнайна. В столицата на Германия тече следствие, чиято цел е да обясни събитията към кончината на композитора. " Дълбоко съм тъжен. Загубих мой другар. Йохан беше освен един от най-талантливите композитори, само че и един от най-интелигентните мъже, които познавам ", се показва в изказването, направено от мениджъра му Тим Хъсъм.

Йохан Йохансон е роден и израснал в Исландия. В младежките си години се е изявявал като рок музикант. Освен като композитор, е работил като сценарист и продуцент. Издал е и няколко независими албума. Сътворената от него музика към биографичния филм " Теорията на всичко " (2014) за видния академик Стивън Хокинг му носи премия " Златен глобус ".

През 2016 година Йохан Йохансон е номиниран за " Оскар " за истинската музика на кино лентата " Сикарио ". Като създател на музиката за " Първи контакт " получава номинации за БАФТА, " Грами " и " Златен глобус ". Един от последните филми, над които е работил Йохан Йохансон, е " Мария Магдалена ". Продукцията би трябвало да излезе на екран през март. Даниел Пембертън, композирал музиката за биографичния филм " Стив Джобс " на режисьора Дани Бойл, споделя, че когато е чул музиката за " Сикарио " на Йохансон, е останал като " изумен от гръм ". " Йохан сподели, че кадърен да твори коренно нови неща в музиката за филми за необятната аудитория. Неговите произведения са толкоз неповторими и буйни, че е мъчно човек да си показа, че не са съществували до момента ", споделя Пембертън, представен от Франс прес.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР