Йохан Гуденус, един от най-приближените съратници на Хайс-Кристиан Щрахе и

...
Йохан Гуденус, един от най-приближените съратници на Хайс-Кристиан Щрахе и
Коментари Харесай

Заради скандала в Австрия: Оставка подаде и замесеният Йохан Гуденус

Йохан Гуденус , един от най-приближените съратници на Хайс-Кристиан Щрахе и основател на срещата на испанския остров Ибиса, която се оказа съдбовна за двамата политици от Австрийската партия на свободата , също подаде оставка като началник на парламентарния клуб на партията, върна своя депутатски мандат и напусна всички партийни постове. Това той направи посредством публично известие, публикувано за печата.

По-рано през днешния ден австрийският вицеканцлер Ханс-Кристиян Щрахе от крайнодясната Партия на свободата към този момент заяви, че подава оставка и ще бъде заменен от транспортния министър Норберт Хофер откакто злепоставящо го видео бе оповестено от немски медии, съобщи Ройтерс. Той бил записан скрито от две немски издания да дава обещание строителни планове на мнима племенница на съветски олигарх в подмяна на дарения за неговата групировка.

Щрахе съобщи, че е предложил оставката си на канцлера Себастиан Курц , за да предотврати рухването на ръководещата коалиция сред консервативната Народна партия на Курц и Партията на свободата. Макар да упорства, че не е нарушил никакви закони, Щрахе признава, че е забъркан в " извънредно конфузна, пиянска спекулация ".

Видеозаписът бе оповестен в петък от списание " Шпигел " и вестник " Зюддойче цайтунг ". Той е бил изработен на испанския остров Ибиса още през юли 2017 година - три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха АПС до властта и направиха Щрахе втория човек в държавното управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР