Йодът е доста популярен инструмент, който се използва за профилактика

...
Йодът е доста популярен инструмент, който се използва за профилактика
Коментари Харесай

Индийци лекуват хипертония с йод, ето как

Йодът е много известен инструмент, който се употребява за профилактика и лекуване на необятен набор от болести. Хипертонията не е изключение, има няколко метода за лекуване на това заболяване с йод.
Липсата на йод в организма оказва неподходящо влияние върху здравето и работата на сърцето. Поради дефицит на йод може да възникне хипертония и други болести на сърдечно-съдовата система. Ако не премахнете недостига на този детайл в тялото, тогава даже приемането на медикаменти, които спомагат за нормализиране на кръвното налягане, може да не донесе позитивен резултат.
Ето за какво е доста значимо да се поддържа обикновено освен налягането, само че и равнището на йода в организма.
Установяването на неналичието на йод в организма е напълно просто. Има няколко признака, които демонстрират недостиг на йод:
- възприятие на уязвимост и студена, суха кожа;
- наддавате спомагателен килограми без причина;
- запек, диария и други проблеми с храносмилането;
- главоболие, увреждане на паметта, депресия;
- понижена сърдечна периодичност
Ако имате тези признаци, би трябвало да се консултирате с доктор, да се подложите на нужните проучвания. Според техните резултати лекарят ще може да диагностицира казуса. Ако кръвното налягане се увеличи, а на тялото липсва йод, тогава можете да се справите с този проблем благодарение на индийския способ за лекуване на хипертония.
Разбира се, мъчно е да се проумее по какъв начин йодът може да повлияе на кръвното налягане, само че в действителност всичко е просто. Йодът оказва помощ за стабилизиране на работата на сърцето и прави отлична работа при артериалната хипертония.
Провеждане на тази процедура е належащо преди лягане. По време на сън тялото почива и е готово да възвърне нужните хранителни субстанции. С помощта на индийския способ, можете да се отървете от недостига на йод, да възстановите имунитета, да стабилизирате работата на сърцето и да понижите кръвното налягане. Официалната медицина не дава противоположна връзка за този способ на лекуване, само че тези, които са го пробвали, оставят възторжени мнения. За да се усъвършенства успеваемостта на лекуването, е належащо да се съблюдава специфична диета и да се води деен физически живот.

Режим на лекуване
Методът е да се ползва всекидневно йод върху тялото с ленти на избрани места. Необходими са ви пет % разтвор на йод и памучни тампони. Най-добре е да организирате такива курсове за лекуване, да вземем за пример през есента и пролетта.
Индийският способ е ефикасен, само че не е панацея. С него можете да избегнете затруднения и да предотвратите по-нататъшното развиване на болести, само че е невероятно изцяло да се отървете от заболяването.

Индийски способ на лекуване:
Трябва да се проведат два курса.
Първият курс продължава 10 дни. Трябва да стартираме от първия март и да го вършим за 10 дни.
Вторият курс би трябвало да стартира от двадесет и първи март и да продължи до тридесети.
Повторното лекуване би трябвало да се извърши през септември по същия метод.
Много е значимо да се вършат йодни ленти на избрани места. На лявата китка, над костта към крайници на десния крайник, върху дясната китка, към левия крайник, към левия лакът, над дясното коляно, към десния лакът, над лявото коляно, от лявото рамо до дясното бедро, от дясното рамо до лявото бедро.
Разбира се, йодът има някои противопоказания и би трябвало да се откажете от този способ, в случай че:
- имате алергия към йод;
- имате болести по кожата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР