Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги, не се

...
Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги, не се
Коментари Харесай

Подсъдимият за убийство в Борисовата градина Йоан Матев вече месец е неоткриваем за съда

Йоан Матев, обвиняем за убийството на 15-годишния Георги, не се яви на днешното правосъдно съвещание пред Софийски Апелативен съд. Той е неведнъж издирван на непрекъснатия си адрес, само че не е открит.
Матев е обвиняем за умишленото ликвидиране на 15-годишния Георги Игнатов на 02.06.2015 година в парк " Борисова градина " в столицата.

Софийският апелативен съд отсрочи за 14 юли 2022 година делото против Йоан Матев. На съвещанието през днешния ден не се явиха и юристите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адрес, като в това време има данни, че пълномощията й са оттеглени. Майката на Йоан Матев, която е и негов бранител също не е била открита на адреса си в София.

Съдът разпореди двама от юристите, без този, който е в отпуск, както и подсъдимия, да бъдат търсени за приканване от ОЗ " Охрана " за идната дата на правосъдното съвещание по делото, като в това време се изискат всички информации за придвижването на Йоан Матев, поради обстоятелството, че сега той е с наложена мярка за неотклонение " подписка ".

Йоан Матев бе оневинен от Софийски градски съд в средата на март 2021г. Мотивът на магистратите бе, че " няма директни доказателства, че е причинител ". Двама от общо петима членове на правосъдния състав подписаха присъдата с изключително мнение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР