Йоан Матев, който е подсъдим за убийството на 16-годишния Георги

...
Йоан Матев, който е подсъдим за убийството на 16-годишния Георги
Коментари Харесай

Изплуваха нови разкрития за кървавия убиец от Борисовата градина! След зверството, Йоан се върнал в училище и...

Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, е отмил кръвта от жертвата след клането в учебната тоалетна. Това описа през вчерашния ден на следващото съвещание в Софийския градски съд Стефания Коларова – единственият човек, който е потърсил приятелката на умрелия – Лора, с цел да й каже, че знае кой й го е лишил.

Ученикът издъхна на скамейка в парка на 2 юни 2015 година след нахлуване с нож. След дълго търсене и разпространение на записи от улични камери за гибелта му бе задържан Матев, напомня „ Телеграф”.

„ Бях нова в това частно учебно заведение, в което Йоан учеше – „ Езиков свят”. Но чувах непрекъснато по коридорите и в часовете, че той е килърът от Борисовата градина. София даже ми показа, че на 2 юни го видяла по какъв начин мие кръвта от ръцете си в тоалетната на школото”, показа Стефания пред магистратите.

Между нея и приятелката на убития Георги се организира очна ставка в залата, тъй като имало разминаване в показанията им. В последна сметка се оказа, че след спогодба във Facebook двете и прочут на Лора са видели до НДК, където Коларова споделила, че всички в учебното заведение приказват, че Йоан е създател на убийството на обичания й.

„ В един от часовете ученичката София ми сподели изчистена фотография в огромен формат, извадена от публикувания от Министерство на вътрешните работи клип на бягащо след закононарушението момче. То доста приличаше на Матев, а и беше с яркосини маратонки, каквито носеше той”, описа пред съда през вчерашния ден и учителката по британски език на подсъдимия – Десислава Гегова. Направило й усещане по какъв начин директорката в часа й, настоявайки всички, които не са били на учебно заведение в дни на убийството, да донесат извинителни бележки. „ Обърна се директно към Йоан, сподели му, че не е бил там и да донесе и той бележка”, описа Гегова.

Тя разказа Йоан като известен измежду връстниците си, висок, строен и прелъстителен. В клас бил безразличен и с извънредно свободно държание. „ Отказваше да работи. Пускаше музика, говореше с другите момчета. Излизаше и влизаше, когато си иска”, спомни си преподавателката. Виждала е с очите си да носи сгъваем нож на колана на дънките си, както и да се хвали, че е въоръжен с револвер.

Процесът ще продължи с още разпити на очевидци, както и чуване в залата на всички 5 позвънявания за помощ до незабавния телефон 112 през съдбовния 2 юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР