Йенс Столтенберг НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и

...
Йенс Столтенберг НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа


Йенс Столтенберг

НАТО би трябвало да усъвършенства отбранителните си качества и готовността си да работи като последица от все по-агресивните и непредсказуеми дейности на Русия. Това мнение изрази генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в изявление за немския в. " Велт ам зонтаг ", съобщи Ройтерс.

Столтенберг сподели, че чака немският канцлер Ангела Меркел и другите водачи от НАТО да внесат промени в метода си на идната среща на върха на алианса през юли в Брюксел поради риска, че Русия поетапно може да придаде повече тежест на нуклеарните си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни качества.

" Мисля, че канцлерът Меркел и нейните сътрудници, ние ще би трябвало да се надигнем през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние би трябвало да сме нащрек и решителни ", сподели Столтенберг.

Миналата седмица той упрекна Русия, че се пробва да дестабилизира Запада с нови нуклеарни оръжия, хакерска атака и прикрити дейности, включително и отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка в английския град Солсбъри.

" Винаги можем да създадем повече и би трябвало да размишляваме върху това в този момент. Солсбъри следва, както всичко демонстрира, един модел, който ние следим от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна ", съобщи генералният секретар.

" Русия не би трябвало да си прави неправилни сметки. Ние сме постоянно подготвени да отговорим, когато съдружник е нападнат военно. Ние желаеме правдоподобно обезсърчаване. Ние не желаеме война. Нашата цел е деескалация ", сподели Столтенберг.

Той добави, че хибридната война може да бъде добавена в дневния ред на идващия съвет НАТО - Русия. Столтенберг прикани също по този начин Русия да се придържа към договорите за надзор на нуклеарните оръжия.

Генералният секретар уточни като доказателство за съветската опасност анексирането на Крим преди четири години, и поддръжката за сепаратистите в Украйна, както и военното наличие в Молдова и Грузия, намесата в западни избори и в сирийската война.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР