Яйцата са сред най-противоречивите хранителни продукти по отношение на това

...
Яйцата са сред най-противоречивите хранителни продукти по отношение на това
Коментари Харесай

4 храни, които съдържат повече протеини от яйцата


Яйцата са измежду най-противоречивите хранителни артикули във връзка с това какъв брой рекомендации са давани за стимулиране и отбягване на потреблението им. Едно е несъмнено – яйцата са доста богати на белтъчини (протеини) , а и на други значими субстанции, само че съдържат и артикули, които в огромни дози може да са нездравословни – да вземем за пример холестерол и други липиди.

Последните изследвания сочат, че едно до две яйца на ден няма по какъв начин да навредят, само че тук идва още една характерна специфичност. Яйцата са потвърдени алергени и за доста хора потреблението им е нежелателна. За всички тези случаи, за веганите, както и за хората, които желаят да разнообразят менюто си от храни, богати на протеини , би било добре да се познават и продуктите, които са даже по-богати на протеин от яйцата.

Пилешко месо
Изчислено е, че 100 г чисто пилешко месо съдържа сред 20 и 25 г чист протеин. В състава му влизат някои от най-важните аминокиселини, в това число незаменими такива. Това е количесто, доста надвишаващо протеиновото наличие в 100 г яйца, без значение от това каква кулинарна обработка са

претърпели.

Сирене
Класическото бяло саламурено сирене, както и множеството от екзотичните ферментирали сирена, са друга опция на яйцата като богат източник на протеини. В 100 г сирене може да се съдържат сред 7 и 15 г чист белтък. При това в композиция с калций и витамин D, идващи от млякото, употребявано за суровина.

Свързани публикации.. Витамин К – с какво оказва помощ и по какъв начин да си го набавим? 1 4 храни, които съдържат повече калций от млякото 1 Комбиниране на храни – протеини и въглехидрати 0

Бобови култури
Почти всички представители на тази група – от лещата, до граха – са отличен протеинов източник – приблизително 7-8 г белтъчини на 100 г артикул. Добрата вест е, че огромна част от другите потребни съставки на бобовите се резервират след варене, в това число антиоксидантите, фибрите, желязото и калият. Освен това бобовите култури имат невисок гликемичен показател и не водят до внезапно повишение на кръвната захар, държейки задоволеност за по-дълго време.

Броколи
Извън бобовите, това е зеленчукът с най-високо наличие на протеини – към 3 г в 100 г артикул. Белтъчините са допълнени от високи дози витамин К , витамин С и фибри.

По отношение на протеините е добре да се съблюдава освен консумирането им в оптимални количества, само че и вярното им съчетание с артикули, богати на други видове хранителни субстанции. Препоръчително е храни, богати на протеини, да не се употребяват по едно и също време с такива, богати на въглехидрати – хлебни произведения, паста, захарни артикули и др.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР