Яйцата са най-пълноценната храна за бременните, като намаляват вероятността от

...
Яйцата са най-пълноценната храна за бременните, като намаляват вероятността от
Коментари Харесай

Яйцата са най-пълноценната храна за бременните

Яйцата са най-пълноценната храна за бременните, като понижават вероятността от прибързано раждане, ниско тегло на бебето и меланхолия на майката, заяви в. "Дейли мейл ", базирайки се на експерти, анализирали 18 проучвания на тематика бременност и консумация на яйца.

Богатият хранителен състав на яйцата обезпечава повече от значимите за бременните витамини и минерали, като желязо, йод, вит. В12, вит. D, фолати.

"Яйцата съдържат протеини, лесноусвояеми хранителни субстанции, те са един от дребното естествени източници на вит. D, който е доста значим за бременните “, изяснява диетоложката Кордилия Удуърд от авторския екип.

„ Те съдържат също дребни количества мастни киселини с дълги вериги, присъщи за морските храни, които се свързват с по-голямо тегло на бебето, по-нисък риск от прибързано раждане и понижена заплаха от меланхолия за майката ".

Желязото в яйцата е доста значимо за бременните дами, тъй като нормално те страдат от дефицит на минерала, което води до мощна отмалялост.

Само едно яйце на ден обезпечава цялото належащо количество от вит. В12 за бременните, а той като се изключи че е значим за нервните кафези и кръвта, взе участие в синтеза на ДНК - генетичния материал за всички кафези, в това число и тези на растящия фетус.

Две яйца на ден обезпечават 55 микрограма фолати, само че бременните дами отново би трябвало да пият добавки с фолиева киселина през първите три месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР