Яйцата са чудесен източник на протеини и други хранителни вещества.

...
Яйцата са чудесен източник на протеини и други хранителни вещества.
Коментари Харесай

4 причини да консумирате жълтъци всеки ден

Яйцата са превъзходен източник на протеини и други хранителни субстанции. Точно като белтъка, жълтъкът също доставя на тялото значими детайли. Яйчният протеин е мощно бионаличен, а белтъкът и жълтъкът оказват помощ за построяването на мускулите.

Често, обаче, диетите за намаляване и здравословно хранене изключват жълтъка от менюто, поради високото наличие на калории. Но жълтъкът не трябва да бъде подценяван. Ето кои са главните изгоди за здравето, които може да извлечете от потреблението на жълтък.
Защо жълтъците са толкоз потребни?
Когато става въпрос за храна, постоянно ни споделят какво да ядем и какво не. Било то консумация на храна след 22 часа, консумация на плодове...
Прочети повече
1. Смята се, че яйчният жълтък е нездравословен за сърцето, само че в случай че се употребява умерено, не се отразява на сърцето ви. Експертите споделят, че неприятният холестерол се дължи на наличието на наситени мазнини, което се предлага в разнообразни други хранителни артикули. Както знаем, всичко в остатък не е потребно за тялото, тъй че яжте жълтъци, само че не прекалявайте

2. Яйчните жълтъци са най-концентрираният източник на холин – значим съставен елемент на ацетилхолина – един от основните невротрансмитери на мозъка. По време на бременност и кърмене е значимо съответното доставяне с холин, защото холинът е от значително значение за естественото развиване на мозъка.

3. Отделно от това, яйчният жълтък съдържа витамини A, D, E и K и есенциални Омега-3 мазнини. Яйчните жълтъци също са богати на фолиева киселина и витамин В12.

4. Яйчните жълтъци съдържат антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които оказват помощ за предотвратяване на очите от обвързвана с възрастта загуба на зрение.
Съвет на ендокринолог: дамите над 40 да ядат по един жълтък
В тази публикация ще ви представим изгодите от приема на жълтък при проблеми със щитовидната жлеза. Истината е, че всяка една измежду 10 жен...
Прочети повече
Не единствено това, само че и яйчните жълтъци съдържат триптофан, тирозин и аминокиселини, които оказват помощ за попречване на сърдечни болести. Ето за какво е целесъобразно да приемате яйчни жълтъци в умерени количества. Въпреки това, хората с висок холестерол и други болести би трябвало да се съветват с доктор, преди да ги употребяват.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР