Явор Божанков беше изключен от парламентарната група на БСП. По-рано

...
Явор Божанков беше изключен от парламентарната група на БСП. По-рано
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Социалистите изключиха Божанков от ПГ на БСП

Явор Божанков беше изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия. По-рано през днешния ден той разкритикува съпартийците си в Народното събрание за позицията им против изпращане на оръжия за Украйна.

Днес Народното събрание утвърди изпращането на военно-техническа помощ за Украйна. В прочувствена тирада от трибуната на Народното събрание Божанков се опълчи на позицията на Левицата, като разгласи, че би трябвало да се носи отговорност, а Русия няма да завоюва тази война.

Правилникът на парламентарната група планува: „ Чл. 26 (2) Всеки депутат е задължен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. Може да показва противоречие на Общото заседание, само че след взимане на решение, е задължен да го извършва. (3)… Парламентарната група може да изключи член на групата при редовно безучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при обилни нарушавания на политиката на Българска социалистическа партия и съдружното съглашение. Решението се приема с болшинство от две трети от членовете на Парламентарната група. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР