Явно прокуратурата ме харесва, делото „EVN“ продължи в съдебна фаза

...
Явно прокуратурата ме харесва, делото „EVN“ продължи в съдебна фаза
Коментари Харесай

Трайков за делото „EVN”: Хабене на време и обществена енергия

Явно прокуратурата ме харесва, делото „ EVN “ продължи в правосъдна фаза повече от 4 година, а преди този момент имаше и досъдебна фаза. Това сподели в „ Тази неделя “ оправданият и на последна инстанция по процеса Трайчо Трайков, който е кмет на столичния регион „ Средец “ и беше министър на стопанската система, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов.

Подсъдими и оправдани по делото бяха още някогашният финансов министър Симеон Данков и предприемачът Иво Прокопиев.

„ Когато предходната година стартира пандемията, прокуратурата беше доста дейна, всеки ден в продължение на първите две-три седмици към 11 ч. идваше искане от Районната прокуратура за информация какво сме създали по „ това и това “ със период до 15 ч., през днешния ден. Накрая ни дадоха като регион с добра процедура “, разяснява Трайков.

По думите му това дело е било прахосване на време и социална сила, тъй като обвиняванията са били смешни и неуместни, а задачата е било обвинените да се злепоставят пред обществото.

Въпреки края на процеса, Министерството на финансите не се е отказало от исковете си за милиони левове против обвинените. По тази тематика Трайков уточни, че това е „ нонсенс “ в юридическия смисъл и в случай че се стигне до разглеждането на проблема в правосъдна зала – това ще бъде и заключението на магистратите.

„ В такава обстановка човек е заставен да възнамерява по различен метод живота си, по-точно си в неспособност да планираш. Такива обвинявания блокират кариера в избрани направления. При мен това вървеше и със запор на активите, което те стопира от опцията да развиваш и някакъв бизнес “, разяснява политикът по отношение на грозящата го 10-годишна ефикасна присъда.

Трайков призна, че през последните годни е комуникирал с водача на ГЕРБ Бойко Борисов: „ Беше към предходните парламентарни избори. Тогава имаше една доста сериозна тематика с „ Газпром “ и решението, което Европейски Съюз взе против тях. Тогава имаше служебно държавно управление, очакваше се ГЕРБ да завоюват изборите. Тогава желаех среща с премиера Герджиков и разговарях и с Борисов, желаех да съм сигурен, че идващият министър председател в къс период ще предприеме стъпки “.

Той сподели още, че през 2019 година е закупил акции в „ Градус “ и към момента не ги е продал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР