Явно основната задача на служебния кабинет не е организацията на

...
Явно основната задача на служебния кабинет не е организацията на
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Служебният кабинет търси отмъщение и реваншизъм

Явно главната задача на служебния кабинет не е организацията на почтени избори, а търсене и угаждане на нечии ползи и искания, възмездие и реваншизъм, се споделя в публична позиция на някогашния обществен министър Георги Гьоков.

" Служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров уволни изпълнителния шеф на ИА " Главна ревизия по труда " Елена Аврамова, основния секретар на организацията Георги Милчин и зам.-изпълнителния шеф на Агенция " Социално подкрепяне " Михаил Ставрев. Сигурно в идващите дни описът ще се попълня с още доста хора, работили за постоянното държавно управление ", акцентира Гьоков. По думите му последната седмица е наситена с голям брой несъответстващи кадрови дейности на служебния кабинет.

" Започна се с искане на описи на назначените на всички равнища, в това число и след състезания, по време на постоянното държавно управление. Най-настоятелно се търсеха назначенията на министри на Българска социалистическа партия - в икономическото, в земеделието, в общественото, в туризма. Последва в къси периоди " приучване " на ръководители и на назначените от по-високите равнища, отправяне на предизвестия, напън за подаване на оставки. Скоро ще станем очевидци и на още уволнения, в това число и на по-ниски равнища ", сигурен е Гокьов.

" Служебното държавно управление има два или три месеца живот, само че явно добре употребява това време. Вместо да работи неутрално, то се пробва да прави оценка и ревизира политики, да чертае далечни вероятности и всеобщо да " кадрува ", да подменя ръководители и специалисти, държавни чиновници на основни за държавното ръководство места ", напомня Гьоков.

" Очевидно е, че неналичието на професионализъм, реализирани резултати, персонални качества и така нататък не са причина за освобождение на хора. Целта очевидно е да се повлияе на изхода от предварителните избори, в ущърб на едни партии и в интерес на други ", разяснява Гьоков.

" Свършиха ли нарушителите в тази страна, свършиха ли корумпираните и крадците, които лишават българите от заслужен живот? Свършиха ли " калинките " на ГЕРБ по високите етажи, че това служебно държавно управление стартира да гони без претекстове хора с потвърдени качества, хора, предани на смяната? ", пита Гьоков.

" Уволненията са поради това, че хората са социалисти, или поради това, че сте се съгласили да работите за министри от Българска социалистическа партия. Министри, чиято работа бе оценена високо освен от управителните органи на Българска социалистическа партия, само че и от политическите им съперници и от българското общество. Може да ви уволнят, само че не могат да ви вземат мозъка, сърцата и качествата. Рано или късно вие още веднъж ще бъдете оценени ", безапелационен е Гьоков.

" Българска социалистическа партия не е от партиите, които могат да бъдат притискани от който и да е било. Нямаме зависимости от никого, с изключение на от своите членове. Тръгваме на тези избори с вдигната глава и горе главата и вие и чакаме поддръжката ви и поддръжката на всички леви българи, които желаят България да е в действителност обществена страна! ", приканва Гьоков.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР