Яснота колко време ще остане затворена АМ Струма. Това заявиха

...
Яснота колко време ще остане затворена АМ Струма. Това заявиха
Коментари Харесай

Не е ясно кога ще бъде пусната АМ Струма при Дупница

Яснота какъв брой време ще остане затворена Автомагистрала " Струма ". Това обявиха публично от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).
Проверява се дали пожарът на боклуците, който затвори автомагистралата, е нанесъл структурни вреди по колоните, тъй като има и такива подозрения, стана ясно от експертни пояснения пред Българска национална телевизия.
Пред bTV началникът на пожарната Николай Николов беше безапелационен, че не става въпрос за неприятно строителство. " Огънят е най-големият зложелател на стомано-бетонните структури ", сподели той и показа първо усещане, че армировката наподобява наред.
Що се отнася до това по какъв начин може да е тръгнал пожарът, Николов не изключи версията огънят да е запален съзнателно. Можело обаче и да е немарливост – някой да хвърли цигара, до момента в който товари или разтоварва боклуци. Николов акцентира, че няма заплаха за хората, въпреки че " мирише неприятно ".
Същевременно Кольо Илиев, притежателят на компанията " Феникс Ресурс ", която складира отпадъците, се заплете в пояснения. Той излезе с тезата, че балите с отпадък си били там още като почнал градежът на автомагистралата и един тип тя предходна над отпадъците. Представител на Регионална инспекция за опазване на околната среда обаче изиска да бъде ориентирана камерата към боклука и да се видят опаковките на медикаментите, от които ще си проличи от какъв брой време са и по надписи на дати и тогава към този момент Илиев смени версията. Той обаче сподели, че под моста имало и остарели гуми, а те не били негови.
Други пожари
В Шишманци има прогрес с гасенето на пожара в екозавода, който би трябвало да преработва отпадъците. Разположени са водни системи. При Свищов обаче има вятър и там гасенето на пожара е доста мъчно, само че нещата били под надзор – 50 декара е засегнатата от огъня повърхност.
Николай Николов съобщи, че от АПИ са почнали инспекция къде наоколо до пътища има сметища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР