Ясни са резултатите от поредното класиране за прием в общинските

...
Ясни са резултатите от поредното класиране за прием в общинските
Коментари Харесай

Още 340 деца класирани за ясли и градини

Ясни са резултатите от следващото класиране за банкет в общинските детски заведения, извършено на 23 август 2022 година В него взеха присъединяване 729 деца. От тях 445 са на яслена възраст, 101 за първа възрастова група, 74 – за втора, 77 – за трета и 32 за четвърта възрастова група (за 6-годишни деца). Част от децата аплайват за пренасяне.

Обявените места бяха общо 561, от тях за яслените групи – 259, за първа група – 147, за втора – 38, за трета – 65 и 52 свободни места за четвърта възрастова група. Все повече нараства броят на признатите и в яслените групи деца, защото наближава моментът, в който 3-годишните ще изоставен яслите и ще постъпят в първа група в детските градини.

Броят на класираните деца е 340, от които 229 деца са класирани за яслените групи, 54 за първа група, 15 за втора група, 18 за трета група и 24 деца за четвърта възрастова група. Важно за записването на класираните деца е да бъде спазен срокът 31 август 2022 година, в това число, до който родителите им би трябвало да подадат документи за записване в детските заведения, в които са признати. Документи за доказване на адресната регистрация на децата не са нужни, защото инспекциите са автоматизирани.

Следващото класиране ще се организира на 13 септември. Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 1 септември, в това число. Данните от класирането на 23.08.2022 година демонстрират, че има останали свободни места и за родителите на към момента неприетите деца е доста значимо да наблюдават оповестяването им, с цел да усилят шанса си за банкет.

Крайният период за подаване на заявление онлайн за идващото класиране е 11.09.2022 година – 23 ч. 59 мин. За тези, които подават заявки на книжен притежател при шефовете на детските градини или детските ясли, срокът е 17 ч. на 08.09.2022 година

За облекчение на родителите в системата има функционалност, посредством която те могат да съпоставят броя свободни места и съответния брой чакащи за тях, разпределени по сбора от събраните точки в заявките за кандидатстване. Статистическите данни се трансформират в действително време съгласно подадените заявки и се пресъздават в панела със свободни места в менюто „ чакащи класиране “ на интернет страницата на електронната система за банкет dz-priem.plovdiv.bg.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР