Ясийм Перес, треньор на доминиканската звезда в бягането на 400

...
Ясийм Перес, треньор на доминиканската звезда в бягането на 400
Коментари Харесай

Паулино гледа към 37-годишния световен рекорд на 400 метра

Ясийм Перес, треньор на доминиканската звезда в бягането на 400 метра Марилейди Паулино, удостовери, че той и спринтьорката имат намерение да насочат своите старания към възстановяване на дългогодишния международен връх на 400 метра в идващите сезони.

През 2022 година Паулино сложи национални върхове на 200 и 400 метра. В допълнение към това 25-годишната атлетка завоюва сребърен орден на Световното състезание в Юджийн и заслужи диамантения трофей. Нещо повече - за първи път в своята кариера тя слезе под 49 секунди - 48.99 секунди, което я подрежда на 12-о място във безконечната международна класация на 400 метра.

Световният връх на 400 метра навън е на 37 години - 47.60 секунди, подложен от представителката на Германска демократична република Марита Кох. Тя среща много компликации, до момента в който успее да се пребори с предходното върхово достижение на чехословачката Ярмила Кратохвилова от 47.99 секунди, сложено през 1983 година

" Това е нейна фантазия, в действителност и на двамата. В последна сметка ще продължим да работим. Трудно е, само че до момента всичко беше мъчно и ние тръгнахме по пътя към международния връх ", сподели Перес.

“Следващата година ще се опитаме да установим непоклатимост от 48 секунди. Този сезон работихме доста добре, с цел да запазим равнищата, получени на Олимпийските игри и до момента в който работихме през цялата година, подобрявайки скоростната част и резултатът от 48 секунди стана факт ”, добави треньорът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР