Ярошенко и Хватов са руските шпиони, работили под прикритието на

...
Ярошенко и Хватов са руските шпиони, работили под прикритието на
Коментари Харесай

Кои са руските шпиони у нас и имат ли връзка със случая Гебрев ?

Ярошенко и Хватов са съветските шпиони, работили под прикритието на дипломати в съветското посолство, твърди " 24 часа " в свое следствие. Те би трябвало да изоставен страната до понеделник, по предписание на Външно министерство.
Какво знаем публично за съветските шпиони?
В петък прокуратурата заяви, че ДАНС е водила следствие против първи секретар на съветското посолство и чиновник в комерсиалното посланичество на страната у нас. Разследванията обаче са спрени, а прокуратурата не може да ги упрекна, тъй като двамата са с дипломатически имунитет.  
Според прокуратурата те са събирали информация, представляваща държавна загадка, за издаването ѝ на непозната страна или непозната организация. Твърди се, че тази активност е почнала през 2017 година в тази ситуация с единия посланик и 2018 година – в тази ситуация на втория. Събираната информация е за изборния развой у нас и за енергетиката. ДЕТАЙЛИ ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК.
Външно министерство привика съветския дипломат Анатолий Макаров на 24 януари и даде период от 48 часа на дипломатите да изоставен страната. Очаква се това да се случи в понеделник.  ПОДРОБНОСТИ ТУК.
Кои са те?
Справка в уеб страницата на задачата на Русия у нас демонстрира, че Дмитрий Михайлович Ярошенко е един от 8-те първи секретари на съветското посолство. Александър Хватов пък е служителят в комерсиалното посланичество.
Дмитрий Ярошенко е първи секретар в съветското посолство от няколко години насам. До октомври м.г. той е работил дружно с Владимир Русяев, който също беше изпъден поради шпионаж, откакто беше махленски в срещи с висши чиновници от българската администрация, с цел да търси класифицирана информация за страната, Европейския съюз и НАТО. След това я докладвал в Русия. Русяев беше забъркан в първия шпионски скандал с посланик от съветското посолство през 2019г. ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК. 
В следствие български посланик беше изпъден от Русия като реципрочна мярка. Българският посланик беше с сан, равносилен на ранга на съветския посланик в София, който бе разгласен за личност нон грата в края на октомври 2019 година Подробности ще намерите в ТАЗИ СТАТИЯ.
По информация на " 24 часа " евентуално Александър Хватов , е ходил до южната ни граница, където ще минава трасето на интерконекторната газова връзка с Гърция. Там се е срещал с разнообразни хора и е проявявал нездравословен интерес към плана. Това направило усещане на сътрудници от ДАНС, които почнали да работят по него. Оказало се, че е търсил и друга информация, обвързвана с енергетиката в България. След това я е докладвал на съветска разследваща работа в Москва. Действал е от октомври 2018 година Газовата връзка с Гърция има за цел да понижи зависимостта на България от съветския газ.
Другият - Дмитрий Ярошенко , е кадрови чиновник на външното разузнаване на Русия. Под прикритието на първи секретар към консулската работа, той е създавал подправени самоличности и с внедряването в българското общество на надълбоко законспирирани разузнавачи. Те са известни като “нелегали ” – шпиони, живеещи и работещи у нас с други самоличности и биографии. Използвайки формалното си прикритие на редставител на съветската страна, разузнавачът е търсил разновидности за въвеждане на “нови самоличности ” в масивите с българските жители посредством разбъркване на погрешни сведения в авансово готови неистинен документи. За задачата разузнавачът е пътувал интензивно в цялата страна, заснемал е средата, в която квалифицираните за внедряване “нелегали ” е трябвало да живеят.
Има ли връзка със случая " Гебрев "?
Ден по-рано, на 24 октомври, българската прокуратура повдигна обвиняване на трима съветски жители за опит за отравяне на предприемача Емилиян Гебрев, синът му Христо и бизнес сътрудникът му, ръководещ ЕМКО през 2015г. Обвиненията са за преднамерено ликвидиране.
Случаят " Гебрев " закупи нови измерения този месец след разкритията на непознати медии за връзка с опита за ликвидиране над предприемача и съветска група за мокри поръчки и дестабилизираща активност на Балканите.
Тази група в съветското ГРУ е основана през 2009 година и е формирана от най-вече 35 души. Пътуват главно в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Едва 2014 година тези хора се осмеляват да пътуват и в Западна Европа. Част от тях участват в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев и при отравянето на Скрипал. Защо през 2014 – 2015 година България е била постоянно посещавана от съветски шпиони четете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Припомняме, че през октомври The New York Times разкри, че профилирана група съветски разузнавачи (Отдел 29155) от години е назначена да прави поръчки за убийства и политически разединения в Европа. Служители на разузнаването и сигурността настояват, че звеното е отговорно за опита за нападение предходната година против Сергей Скрипал - някогашен съветски разузнавач във Англия. И още - за несполучливата интервенция през 2016 година за предизвикателство на боен прелом в Черна гора и за акция за дестабилизиране на Молдова. Как в следствието се появи името на един от съветските шпиони Сергей Федотов и подправено ли е то ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.
Какви доказателства има Прокуратурата ВИЖТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР