Японското правителство възнамерява да ускори ваксинацията на 36 милиона души

...
Японското правителство възнамерява да ускори ваксинацията на 36 милиона души
Коментари Харесай

Япония ускорява ваксинацията на хората над 65 години

Японското държавно управление има намерение да форсира имунизацията на 36 милиона души на възраст над 65 години, която стартира от през днешния ден, съобщи министър-председателят Йошихиде Суга.
" Ние се ангажираме да приключим имунизацията на тази част от популацията допустимо най-скоро ", сподели той. Премиерът съобщи, че през тази година японското държавно управление ще получи към 140 милиона дози ваксини, които които би трябвало да основат колективен имунитет към ковид.
 Pfizer може скоро да имунизира младежи и деца против ковид - в Канада Pfizer може скоро да имунизира младежи и деца против ковид - в Канада
Министерството на здравеопазването на Канада може скоро да утвърди използването на ваксина на американската компания Pfizer за имунизация...
Ваксинациите за хора над 65 години стартират в 39 от 47 префектури в . За задачата с изключение на в лечебните заведения хората ще могат да се имунизират в специфични пунктове, оборудвани в публични зали и игрища.
Ваксинацията в Япония стартира в средата на февруари, досега тя е обхванала едвам В края на предходната седмица са имунизирани 4,8 милиона медицински служащи. Само 1,1 милиона души са получили най-малко една доза ваксина, което е по-малко от един % от 126 милионното население на Япония. По отношение на равнищата на имунизация Япония изостава от водещите страни и междинния международен индикатор, който съгласно организация Kyodo е към 5% от популацията на света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР